Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO) Reprofoto Markíza

Televízia vysvetľuje, prečo v dueli nepočítala so Zuzanou Čaputovou.


Televízia Markíza v nedeľu odvysiela ďalší televízny duel kandidátov na prezidenta.

V relácii Na telo o 13:00 sa s moderátorom Michalom Kovačičom stretnú Maroš Šefčovič a Robert Mistrík. V prvom dueli Markíza pozvala do štúdia Bélu Bugára a Štefana Harabina.
Ani v jednom z duelov sa neobjavila ďalšia z favoritov volieb - Zuzana Čaputová.

Výber hostí televízia vysvetľuje výsledkami skoršieho prieskumu verejnej mienky, v ktorom sa Šefčovič a Mistrík ocitli na prvom a druhom mieste. „Naživo sa však spojíme aj so Zuzanou Čaputovou, ktorá v dvoch posledných prieskumoch z tohto týždňa vyskočila na tretie miesto,“ vysvetľuje televízia.

S kandidátmi sa bude moderátor rozprávať aj o súčasnej politickej situácii. „Slovensko zažíva ústavnú krízu, ktorá sa prelína aj do krízu vo vládnej koalícii. Ako by sa k tejto situácii postavili favoriti na budúceho slovenského prezidenta?“ avizuje televízia. Voľba ústavných sudcov vo štvrtok opäť stroskotala - a je čoraz reálnejšie, že ústavných sudcov možno vyberie až nový prezident. Markíza bude zisťovať čo si o tom myslia Šefčovič a Mistrík? Koho by na súd poslali a koho nie, a kto je podľa nich za ústavnú krízu zodpovedný? Pýtať sa moderátor bude aj na to, čo týchto dvoch opozičných kandidátov od seba odlišuje.

Čaputovej sa moderátor spýta, či už sú definitívne bezpredmetné úvahy o tom, že sa s Robertom Mistríkom dohodnú na spoločnom postupe.