RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO) Foto z filmu Babylon Berlín

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

 Seriál Babylon Berlín natočený podľa rovnomennej knižnej predlohy je najdrahším nemeckým filmovým dielom s rozpočtom 55 miliónov eur a nemecké médiá ho považujú za míľnik, začiatok novej éry či majstrovský počin. Veľký ohlas už má aj v zahraničí. Zatiaľ posledná, 3. séria, mala premiéru začiatkom tohto roka. Tvorcovia plánujú aj pokračovanie, ktorého produkcia by mala začať na prelome budúceho roka.

Dej je sústredený do divokých 20. a 30. rokov v nemeckej metropole a poteší milovníkov vojnovej tematiky, ale aj fanúšikov krimi a histórie. Berlín sa v roku 1929 zmieta v nepokojoch. Tie cítiť v ekonomike, kultúre, politike, ale aj v podsvetí. Takmer všetko a všetci stoja pred obrovskými zmenami.

Seriál Babylon Berlín ukazuje kontrasty veľkomesta. Chudoba a nezamestnanosť verzus bohatstvo a pôžitkárstvo vyvolených. Hlavnou postavou je Gereon Rath, mladý inšpektor z Kolína, ktorého prevelia, aby čelil berlínskej mafii. Pornografia, obchod s drogami a zbraňami... Spolu s kolegami Charlotte Ritterovou a Brunom Wolterom budú musieť čeliť mnohým nástrahám aj jednému obrovskému škandálu. Kto je kolega a spojenec a kto skrytý nepriateľ?