Zomrel moderátor Justin P. Topolský

Zomrel moderátor Justin P. Topolský Foto: FB J. Topolsky

Zomrel moderátor Justin Topolský (69). O jeho náhlej smrti informoval jeho blízky priateľ Peter Krajčír na sociálnej sieti a následne viaceré médiá Plus 7 dní, ďalšie médiá a aj televízia Markíza, pre ktorú v minulosti pracoval.

„Dnes je pre mňa veľmi smutný deň. Môj kamarát Justin P. Topolsky na tento svet pozerá už zhora. Justinku, vďaka Ti za štyridsať rokov, ktoré sme sa poznali. Prvé stretnutie mám pred očami stále. Bol si skvelý kamarát a ďakujem Ti za všetko," napísal na sociálnej sieti jeho kamarát Peter Krajčír.

O úmrtí píše na facebooku aj moderátorov príbuzný: „S veľkým zármutkom Vám oznamujem ze dnes nás opustil náš milovaný bratranec Peter Justin Topolský odpočívaj v pokoji R.I.P.,“ napísal Borislav Yawor.

Podľa portálu Plus 7 dní mal moderátor koronavírus a mal skonať v ranných hodinách v petržalskej nemocnici.

Justin Topolský sa narodil na Slovensku, no žil prevažne v USA. Svoju kariéru začal ešte ako detská hviezda v Československom rozhlase a neskôr aj v televízii. Ako deväťročný dostal prvú filmovú úlohu v snímke režiséra Haspru Tajomstvo železnej debny. Dlhý čas pôsobil tiež v hudobnej oblasti, naspieval niekoľko hitov a bol aj člen pražského divadla Semafor.Na začiatku 90-rokov začal spolupracovať s televíziou Markíza na relácii Hvezdáreň a Ako chutí svet.