JOJ prichádza s novým seriálom Bodka, JOJ ho avizovala už pred dvoma rokmi (VIDEO)

JOJ prichádza s novým seriálom Bodka, JOJ ho avizovala už pred dvoma rokmi (VIDEO)

Televízia JOJ vstupuje do nového roka 2021 s novinkou – rodinný seriálom Bodka.

„Na začiatku bol človek, ktorý nemal rád psov. A pes, ktorý ignoroval všetkých ľudí. Osud však chcel, aby sa títo dvaja stali priateľmi. Teda, v rámci možností,“ avizuje televízia novinku. Prvé informácie o príprave seriálu televízie zverejnila už na začiatku roka 2019. Na obrazovku sa dostáva až teraz.

V hlavnej úlohe sa objaví herec Robo Jakab, ktorý stvárni vyšetrovateľa Šimona Malíka. Hoci má hodnosť poručíka, jeho kariéra výrazne nenapreduje. Šimon je totiž zľahka nezodpovedný, neuznáva autority a jeho vyšetrovacie postupy sú neraz za hranicou zákona. A ak aj dokáže chytiť a usvedčiť nejakého zločinca, spôsobí pritom viac škody ako úžitku. Preto mu dávajú samé podradné prípady.

O čom je Bodka?

Na oddelení je vlastne dlhodobo na odpis, a čaká sa na jeho poslednú fatálnu chybu.
V súkromí je Šimon ukážkový starý mládenec a ľahktikár, ktorý strieda partnerky častejšie ako ponožky. Momentálne má modelku. Bezduchú a povrchnú ako je on sám. Šimon je otupený, na ničom mu v podstate nezáleží, žije tak, ako ho usmerňuje systém. Je to v podstate romantik, ktorý sa ukrýva za masku cynika. Životom sa len tak plantá a všetko robí na polovicu. Nechce sa mu viazať, iba si užívať. Je príliš komplikovaný, má svoj svet do ktorého nikoho nemieni vpustiť.

​Azda aj preto ho opustila aj jeho posledná frajerka modelka Nina, ktorá odcestovala pracovať do Austrálie. Na rozlúčku mu nechala na pol roka psa. Menom Bodka. Border kóliu. Samozrejme, bez toho, aby to s ním prekonzultovala. Jednoducho ho nechala u Šimona v práci byte s odkazom: „Postaraj sa mi o neho. Pár mesiacov to hádam zvládneš.“ Komicky sa začne prelínať život ľudí s ríšou psov.

Bodka so Šimonom najskôr pracujú na kriminálke. Keď ich vyhodia, založia si televíziu pre psov a neskôr detektívnu kanceláriu. Popritom riešia Bodkove avantúry, zradu jeho brata Dvojbodku a pomstu voči cirkusantovi, ktorý pracuje pre samotného Diabla a chce Bodku zničiť. Platí pritom, že psy majú bohatší a veselší život ako ľudia. Dokážu sa dorozumieť iba myšlienkami, ovplyvňujú svetovú politiku, problémy riešia na hromadných seansách, ale sa aj hádajú, podvádzajú  a bojujú proti sebe.