V nedeľných diskusiách aj Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini či vedci

V nedeľných diskusiách aj Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini či vedci Foto: RTVS

V politických diskusiách budú debatovať aj vedci.

Hosťkou prvej časti relácie O 5 minút 12 na Jednotke bude prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. S moderátorom Marekom Makarom sa bude rozprávať aj o pandemickej situácii na Slovensku, a očiste a zmene v justícii a boji proti korupcii.
 
Hostia druhej časti relácie budú infektológ, prednosta Mikrobiologického ústavu LF UK Vladimír Krčméry, dátový analytik z občianskej platformy Dáta bez pátosu Ivan Bošňák, ktorý je zároveň asistentom poslanca SaS Mariána Viskupiča a vedec a evolučný biológ Jaroslav Flegr.
Rozprávať sa budú o aktuálnej pandemickej situácii na Slovensku.
V relácii bude zverejnený exkluzívny volebný model od agentúry Median SK.

Do relácie Na telo na Markíze príde ministerka spravodlivosti Mária Kolíkova (Za ľudí) a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.
S moderátorom Michalom Kovačičom sa budú rozprávať o tom, ako chce vláda bojovať s pandémiou a pomôcť preťaženým zdravotníkom a aj o tom, prečo bolo potrebné predĺžiť núdzový stav.
Témou diskusie bude aj prvý definitívny rozsudok pre Mariána Kočnera, ktorý bol spolu s Pavlom Ruskom odsúdený na 19 rokov v kauze falošných zmeniek TV Markíza.

Relácia V politike na TA3 prinesie diskusný duel Borisa Kollára a Petra Pellegriniho a hosťami moderátora Nora Dolinského budú aj podpredseda EK Maroš Šefčovič a člen krízového štábu Lukáš Baňacký.
Rozprávať sa budú o tom, či má premiérove plošné testovanie podporu v celej koalícii, či očkuje Slovensko proti koronavírusu dostatočným tempom a či budú opozičné snahy o konanie predčasných volieb úspešné.