Netflix plánuje novú reality show inšpirovanú Squid game

Netflix plánuje novú reality show inšpirovanú Squid game Foto: Netflix

Streamovacia služba Netflix plánuje natáčať novú reality show inšpirovanú populárnym juhokórejským seriálom Squid game. Na rozdiel od seriálu ale v chystanom programe nebudú súťažiaci riskovať život a budú mať šancu vyhrať 4,56 milióna dolárov, napísal web stanice BBC.

Desaťdielna séria s názvom "Squid game: The Challenge" sa začne natáčať v roku 2023 a do výberového konania do súťaže s "najväčšou jednorazovou výhrou v histórii reality show" sa môže prihlásiť každý človek starší ako 21 rokov, ktorý hovorí anglicky.

"Súťažiaci budú prechádzať hrami inšpirovanými pôvodným seriálom spoločne s niekoľkými novými prekvapeniami. Ich povahy, stratégie a spojenectvo medzi nimi prejdú skúškami," stojí vo vyhlásení spoločnosti Netflix.

Squid game je juhokórejský dramatický seriál, sledujúci príbeh hlboko zadlžených ľudí, ktorí medzi sebou súťažia v detských hrách o ohromnú finančnú cenu. Ak sú zo súťaže vyradení, zomrú.

Squid game je na prvom mieste rebríčka popularity Netflixu. V prvých 28 dňoch od odvysielania prvého dielu seriál videlo 111 miliónov ľudí. Netflix už predtým oznámil, že chystá druhú sériu tohto populárneho seriálu.

Netflix čelí tlaku konkurenčných streamovacích spoločností. V apríli oznámil, že zaznamenal pokles v počte odberateľov a predpovedal, že tento trend bude nejaký čas pokračovať.

Tieto faktory spoločne s odchodom Netflixu z Ruska spôsobili pokles hodnoty spoločnosti na trhu o 50 miliárd dolárov.