Jaroslav Rezník má novú prácu

Jaroslav Rezník má novú prácu Foto: RTVS

Bývalý šéf RTVS Jaroslav Rezník si po odchode z Mlynskej doliny opäť našiel prácu vo verejnoprávnom médiu. No nie na Slovensku.

Podľa informácií Omediach.com Rezník nastúpil na sekretariát generálneho riaditeľa Českého rozhlasu ako "odborný pracovník".  Čo je jeho náplňou v novej práci sme sa pýtali v Českom rozhlase aj samotného Rezníka.

Aktualizácia (13:00) : "Ano, môžem potvrdiť, že pán Rezník od 1. septembra 2022 pracuje pre Český rozhas. Pán Rezník bude zamestnaný na pozícii odborného pracovníka, kde chce Český rozhlas využiť jeho rozsiahle manažérske skúsenosti z mediálneho prostredia. Do jeho náplne práce bude patriť vytváranie podkladov, dát a analýz, ktoré bude môcť využiť manažment ČRo v oblasti strategického rozvoja ČRo ako média verejnej služby. Bude tiež popisovať a analyzovať možné príležitosti rozvoja ČRo v rámci mediálneho trhu v oblasti obsahov a formátov. Jeho úlohou bude tiež analyzovať príležitosti a riziká ČRo ako médiá verejnej služby vo vzťahu k mediálnemu trhu v ČR, SR, V4 či v rámci EBU (Európskej vysielacej únie)," povedal pre Omediach.com riaditeľ komunikácie ČRo Jiří Hošna.

So šéfom ČRo René Zavoralom sa Rezník pozná dlhšie, pravidelne podpisovali spolupráce medzi RTVS a ČRo.
Foto: ČRo/RTVS

Jaroslav Rezník vyštudoval slovenský, ukrajinský jazyk a literatúru na Filozofickej fakulte UPJŠ v Prešove. Väčšinu svojho života pracoval vo verejnoprávnych médiách. V roku 1993 nastúpil na post riaditeľa do Regionálneho štúdia Slovenského rozhlasu v Košiciach, od roku 1997 do 2005 šéfoval Slovenskému rozhlasu. Jeho pôsobenie v rozhlase bolo spojené so silnými väzbami na Mečiarove HZDS. Následne krátko pracoval na Ministerstve kultúry SR. V roku 2007 sa stal šéfom TASR. Za jeho pôsobenia bola predaná budova TASR aj s pozemkom pod ňou skupine J&T a Rezník presťahoval TASR do priestorov J&T, TASR pomáhala Andrejovi Dankovi a Rezník musel vysvetľovať spoluprácu s prokremeľskou agentúrou Sputnik. V období 2017 - 2022 bol generálnym riaditeľom RTVS, do vedenia spravodajstva si hneď na začiatku povolal ľudí z tlačových oddelení ministerstiev. RTVS za jeho vedenia na seba upozornila aj na začiatku vojny, keď udalosti prišiel do RTVS komentovať hlavný šíriteľ proruskej propagandy na Slovensku Ján Čarnogurský.

Okrem jedného mandátu na čele RTVS sa trikrát neúspešne pokúšal o kreslo šéfa RTVS, bol hlavným protikandidátom Václava Miku, predtým Miloslavy Zemkovej a naposledy Ľuboša Machaja, ktorý nastúpil do vedenia RTVS po tom, ako Rezníkovi skončilo funkčné obdobie.