Hlavným programom JOJ a Markízy budú spevácke šou

Hlavným programom JOJ a Markízy budú spevácke šou

Televízia Markíza ohlásila Hlas Česko Slovenska, JOJ bude mať vlastný X Faktor.

 

 

Obe televízie ohlásili v týchto dňoch svoje ťažiskové formáty novej sezóny v roku 2014. Obe nemálo investovali do zahraničných licencií. Markíza po ročnej prestávke spolu s českou TV Nova prinesie spevácku súťaž Hlas Česko Slovenska.

JOJ prináša na Slovensko prvýkrát spevácku šou na základe licencie od speváka Simona Cowella X Faktor.

Viac na: Súťaž X Faktor bude prvýkrát aj na Slovensku

Nie je to prvýkrát, čo televízie nasadzujú proti sebe podobné formáty. V posledných rokoch sa proti sebe vysielali nielen spevácke šou, ale aj rôzne tanečné, talentové či kulinárske. Takýto konkurenčný súboj medzi JOJ a Markízou prekvapil nového riaditeľa Markízy Mathiasa Setteleho. „Takéto kopírovanie programov je dosť neobvyklé. Už som sa s tým síce stretol, ale nie v takej miere ako u vás. Napríklad v Turecku a Grécku sa tiež vysielajú všetky spravodajské relácie v rovnakom čase. . Nie je to dobré pre nikoho... Je to podobné, ako keby som na trhu ponúkal kvalitné jablká a naraz príde s jablkami aj konkurencia. Sú lacnejšie, ale nekvalitné," povedal šéf Markízy v rozhovore pre Eurotelevíziu.

Odporúčame: Nový šéf Markízy je prekvapený kopírovaním medzi JOJ a Markízou

V Hlas Česko Slovenska budú štyri známe osobnosti v úlohách koučov vyberať najlepšieho speváka. Oproti predchádzajúcej sérii sa môžu prihlasovať prvýkrát aj spevácka dua.

The Voice of ... je pôvodne holandský formát. Za jeho vznikom stojí mediálny magnát a producent John de Mol. Okrem Česka a Slovenska už hľadali svoj Hlas tri desiatky krajín po celej planéte, napríklad v USA diváci sledujú už piatu sezónu formátu. Prvý rad Hlasu Česko Slovenska uviedla TV Nova na jar 2012 a historicky prvou víťazkou sa stala slovenská speváčka ukrajinského pôvodu Ivanna Bagová.