Pozrite si nový vizuál, ktorý bude mať Dajto

Pozrite si nový vizuál, ktorý bude mať Dajto

Televízia Dajto zo skupiny okolo televízie Markíza bude vyzerať inak. Od pondelka bude mať nový vizuál. Mení sa logo, upútavky a grafiku televízie.

 

 

Je to prvá výraznejšia zmena dizajnu televízie od jej vzniku 20. augusta 2012. Pôvodne bola programová služba Dajto adresovaná hlavne mužom. Po príchode nového riaditeľa Mathiasa Settele do Záhorskej Bystrice sa profilácia jednotlivých programov zmenila. Nový šéf zrušil TV Fooor a odmietol profilovať Doma a Dajto ako televízie - jedna pre ženy a druhá pre mužov. Na Dajto pribudli komediálne seriály, ale aj šport a každý pracovný deň prináša televízia viac filmov.

Nový vizuál sa objaví na obrazovke v pondelok 24. februára. V predstihu ho televízia prezentuje prostredníctvom českého webu DigiZone.cz.

 

Doterajšie logo TV Dajto

 

„Po úspešnom štarte televízie vyrástla, dospela a zaslúži si "nový kabát" - grafiku, ktorá bude ešte lepšie komunikovať jej prednosti a ciele. Najvýraznejším rysom je dôraz na dominantnú žltú farbu, ktorá je atraktívna a výrazná. Má symbolizovať radosť, aktivitu, dynamiku a sebavedomie, ktoré úzko súvisí so zameraním televízie," popisuje zmenu televízie pre Digizone.cz.

Základným prvkom nového vizuálu je žltá čierna a červená farba, aká bola doposiaľ, a grafika využíva princíp členenia diagonálne línií.
Realizačný tím:
• Creative director: Roman Kettner
• Art director: Jaroslav Jenča
• Designer / Animation: Jozef Koháry