V Alpách zahynul kňaz Bukovský. Pripravoval náboženské vysielanie RTVS

V Alpách zahynul kňaz Bukovský. Pripravoval náboženské vysielanie RTVS Foto: RTVS

Vo veku 46 rokov náhle zomrel v nedeľu 23. marca 2014 kňaz Bratislavskej arcidiecézy Branislav Bukovský, ktorý pre RTVS pripravoval náboženské vysielanie. 

Bukovský sa dlhé roky podieľal na výrobe náboženských programov RTVS.

Aktualizácia: So zosnulým Bukovským sa rozlúčia v Bratislave a Trnave

"Pán Bukovský začal spolupracovať s vtedajšou Slovenskou televíziou už od roku 1997 externe ako moderátor, od roku 2000 sa stal naším interným zamestnancom," povedal pre Omédiách.com Juraj Kadáč PR manager RTVS. Bukovský pôsobil ako redaktor relácie Dobrá zvesť, ako dramaturg sa podieľal aj na duchovných dokumentoch, diskusnej relácii Klub Nikodém či náboženskom magazíne Orientácie. V rokoch 2001 - 2004 bol šéfproducentom Redakcie duchovného života v RTVS. "Aj touto cestou by sme chceli vysloviť úprimnú sústrasť jeho rodine," dodal Kadáš.

Pôsobil aj ako cirkevný sudca a bol aj členom Rady KBS pre spoločenské komunikačné prostriedky.

Podľa informácií agentúry SITA kňaz tragicky zahynul v Alpách. "Slovák však neumrel pri lyžovaní, ale na srdcový infarkt mimo lyžiarskeho svahu," povedal pre agentúru SITA riaditeľ Tlačového odboru na ministerstve zahraničných vecí Peter Susko. Susko nepovedal o koho ide.

Branislav Bukovský sa narodil 13.2.1968 v Trnave. Za kňaza bol ordinovaný 10.6. 1995. Pôsobil ako kaplán vo farnostiach Piešťany, Bratislava - Blumentál i Bratislava - Sv. Alžbety. Ako administrátor slúžil od roku 1999 vo farnosti Veľké Ripňany. V roku 2001 bol menovaný za farára do farnosti Bratislava - Devín a od roku 2006 pôsobil ako farár vo farnosti Bratislava - Kráľovnej Rodiny.

O úmrtí informovala Tlačová kancelária KBS. Čas a miesto pohrebných obradov budú podľa KBS oznámené neskôr.

Aktualizácia: TV Lux do vysielania mimoriadne zaraďuje dokumentárny film Poklad najväčší, ktorý hovorí o jeho pôsobení v tejto farnosti. Vysiela ho 25. marca o 19:30 h.