Pozrite sa, ktorý televízny duel mal najviac divákov

Pozrite sa, ktorý televízny duel mal najviac divákov

Posledné dni pred moratóriom televízie Markíza a RTVS priniesli duely prezidentských kandidátov. Už podľa počtu divákov a tém je jasné, že výsledok volieb zásadne neovplyvnia.

 

 

Posledné televízne duely sa podľa údajov PMT/TNS SK nestali top programom týždňa ani dňa. Markíza vysielala duel kandidátov na prezidenta Roberta Fica a Andreja Kisku v utorok o 21:45 a RTVS v stredu po správach o 20:15.

Duel na Markíze pozeralo v priemere 475 tisíc divákov starších ako 12 rokov (trhový podiel Shr bol 30,5%). Duel na RTVS (Jednotka) mal 319 tisíc divákov a trhový podiel 15,2%. Posledný duel kandidátov šiel v konkurenčne nevhodnejšom čase – v prime-time, v čase, keď Markíza vysielala Hlas Česko Slovenska (56O tisíc divákov) a JOJ Panelák (382 tisíc).

Druhý duel na RTVS mal však výrazne lepšie čísla ako prvý duel, ktorý RTVS vysielala v sobotu na poludnie, keď ho videlo len 104 tisíc divákov. Duely RTVS boli vysielané aj v Rádiu Slovensko a zverečný aj na Dvojke.

Duel kandidátov vysielala aj spravodajská TA3. V premiére ho vysielala v nedeľu predpoludním v rámci relácie V politike. Podľa údajov poskytnutých od TA3 bola v tom čase TA3 jednotkou na trhu. TA3 duel dvakrát reprízovala. Spolu mala kumulatívny rating (premiéra a dve reprízy) 412 tisíc divákov.