Kiska sa na obrazovke objaví až v nedeľu večer. Fico sa stiahol

Kiska sa na obrazovke objaví až v nedeľu večer. Fico sa stiahol

Rozhovor s víťazom volieb avizuje RTVS a TA3. Porazeného Roberta Fica v nedeľu naživo zatiaľ neohlásila žiadna televízia.

 

Prvý dlhší videorozhovor priniesol časopis .týždeň, ktorý ho nahrával krátko po ohlásení víťazstva Andreja Kisku. Do štúdia chcela pozvať Kisku už na poludnie RTVS, no podĺa posledných informácii v štúdiu nebude. Samostatný rozhovor avizuje RTVS v nedeľu o 21:20 na Jednotke a v približne rovnakom čase alebo pár minút neskôr na Rádiu Slovensko. S novým prezidentom sa bude rozprávať Martin Strižinec. TA3 naplánovala rozhovor na 20. hodinu.


Televízia Markíza v nedeľu mala o 13 hodine v pláne Mimoriadnu reláciu Prezidentské voľby, kde plánovala rozhovor s víťazom prezidentských volieb. Program ešte pred dňom volieb zmenili. Namiesto rozhovoru je v programe rozprávka Medvedík Yogi. Podľa slov šéfa spravodajstva Tibora Mattyašovského rozhovor predbežne zrušili kvôli programu kandidátov. Voľbám sa v nedeľu budú venovať len v Televíznych novinách.


Špeciálne živé vydanie relácie O 5 minút 12 RTVS odvysiela spoločne na Jednotke a Rádiu Slovensko. Pozvanie do štúdia prijali politológ Eduard Chmelár, volebný geograf Tibor Madleňák, obsahom budú reakcie politikov.

Voľbám sa v nedeľu bude venovať aj TA3. Moderátor Peter Bielik v noci po zverejnení výsledku sčítavania hlasov oznámil, že TA3 rozhovor s prezidentom plánuje v nedeľu o 20 hodine večer. Voľbám venuje aj reláciu V politike, krátko predpoludním, kde do štúdia pozýva lídrov všetkých parlamentných strán, namiesto Fica prišiel Marek Maďarič.

Robert Fico mal posledné verejné vystúpenie ešte pred polnocou, keď neboli spočítané všetky okrsky. Kiskovi zablahoželal a podal mu ruku len virtuálne. Oznámil, že si ide dať do poriadku nohu a vyjadrí sa o niekoľko dní.