RTVS chystá ďalší politický thriller

RTVS chystá ďalší politický thriller Foto: JMB film

RTVS podpísala koprodukčnú zmluvu so spoločnosťou JMB Film and TV Production na výrobu filmu Popol všetkých zarovná podľa predlohy Dominika Dána.

Marta Krausová ešte nebola dospelá, keď našla bratovu hlavu umytú a učesanú v kvetináči pred dverami domu v malom juhoslovenskom meste. V tom momente dospela a pochopila, že Mikiho sympatickí kamoši boli chápadlami obludnej mafie, ktorá hrdúsila vlastných členov rovnako, ako nevinné obete.

Po rokoch prichádzala do nášho mesta, aby sa po boku staršieho kolegu Fischera dopátrala spravodlivosti. Pri vyšetrovaní sa dostane k audiozáznamu, na ktorom nebohý Malý Pavúk sa dohaduje s neznámym mužom na nejakom únose. Neskôr za podozrivých okolností vybuchne auto policajta Róberta Eliáša, ktorý pravdepodobne vedel niečo o spolupráci tajnej služby a mafie pri únose syna prezidenta.

Takto ohlasuje film producent. Film vzniká podľa predlohy knihy Popol všetkých zrovná Dominika Dána z roku 2007. „Napísal ho človek, čo do detailov pozná policajné prostredie, podsvetie i praktiky tajných služieb," píše producent. 

Je to už druhý politický hriller, ktorý chystá RTVS podľa predlohy Dominika Dána.

Viac: RTVS bude mať detektívny thriller Červený kapitán

90 minútový film vzniká aj za podpory Audiovizuálneho fondu. Nakrúcanie začalo už v roku 2013. Premiéra je naplánovaná na jeseň roku 2016. Až o rok sa môže dostať na obrazovku. Celkový rozpočet filmu je 1,3 milióna eur bez DPH. Finančný vklad RTVS v roku 2015 predstavuje sumu vo výške 30 tisíc eur vrátane DPH.
Spoločnosť naposledy vyrábala pre RTVS rozprávku Láska na vlásku.

Scenár a réžia: Mariana Čengel Solčanská
Koproducenti: AVF, Promea Communication sro, Magic Seven, RTVS
Producent: Milan Stráňava

Vo filme hrajú Judit Bárdos, Milan Mikulčík, Milan Ondrík, Maroš Kramár, Elena Podzámska, Barbora Švidroňová a ďalší.