Na novej detektívke s Jurajom Kukurom spolupracuje aj Dominik Dán

Na novej detektívke s Jurajom Kukurom spolupracuje aj Dominik Dán Foto: ČT

Nový 13-dielny detektívny seriál Inšpektor Max sa pripravuje pre RTVS a ČT spoločnosť, ktorá natočila Kriminálku Staré Mesto.

 


V seriáli z prostredia pražskej kriminálky sa v hlavnej úlohe predstaví slovenský herec Juraj Kukura. „Postava inšpektora je mu šitá na mieru. Kukura dokonale zosobňuje profil hlavného hrdinu - človeka s noblesou,ktorý sa vie pohybovať na najvyšších miestach, ale aj na okraji spoločnosti. Oplýva iróniou, sarkazmom a nadhľadom. V krízových momentoch dokáže ísť tvrdo za svojím," píšu tvorcovia.

 

Producentom je spoločnosť Trigon Production, ktorá chystá detektívku v koprodukcii s RTVS a Českou televíziou. S natáčaním začína už onedlho.

Ako píše Trigon Production detektívny televízny seriál chce pobaviť, ale zároveň reflektovať stav spoločnosti - tak na Slovensku ako aj v Čechách. Mapuje chronické problémy ako sú korupcia, kriminalita, bezzubá justícia a každodenné javy, ktoré obyčajného človeka iritujú, nemá však možnosť ich zmeniť.

Seriál bude mať hlavnú kriminálnu linku, ktorá bude prechádzať všetkými epizódami. Vedľajšie kriminálne prípady budú predstavovať zločiny všedného dňa až po tie najdrsnejšie.

Na príprave seriálu spolupracuje podobne ako pri Kriminálke Staré Mesto autor slovenských detektívok Dominik Dán, aj s nemenovaným "profesionálnym kolegom."

Autormi scenára podľa zmluvy sú Laura Siváková, R.Boroš a Ivan Hubač, ktorý pripravoval napríklad scénar pre Sanituku 2.

Celkový rozpočet seriálu podľa zmluvy, ktorú podpísal minulý týždeň Patrik Pašš z Trigon Production so šéfom RTVS Václavom Mikom, je 4,58 miliónov eur bez DPH. Koprodukčný vklad RTVS v rokoch 2013 a 2016 je 651 tisíc EUR s DPH.

„RTVS poskytla na výrobu seriálu približne 20% z celkového rozpočtu. Sumu vo výške takmer 2 milióny eur poskytol na výrobu seriálu náš zahraničný koprodukčný partner - Česká televízia," píše producent.

Nakrúcanie sa začne už o niekoľko týždňov a na obrazovkách Jednotky ho diváci budú môcť vidieť na budúci rok.

Producentom je spoločnosť Trigon Production, ktorá chystá detektívku v koprodukcii s RTVS a Českou televíziou. S natáčaním začína už onedlho.