Horná Dolná má viac divákov ako Televízne noviny

Horná Dolná má viac divákov ako Televízne noviny Foto: Markíza

Novoročný súboj medzi novinkami JOJ a ponukou Markízy pokračuje.

 

 

Premiérová epizóda komediálneho seriálu Horná Dolná sa v pondelok večer stala doposiaľ najsledovanejším tohtoročným programom.

"Premiérová epizóda komediálneho seriálu s názvom "Tancovačka" sa v pondelok 18. januára 2016 stala na obrazovkách televízie Markíza v oboch hlavných cieľových skupinách suverénne najsledovanejším programom dňa a zatiaľ aj celého mesiaca," píše v tlačovej správe Markíza. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla Horná Dolná rating 16,3% a trhový podiel 42,5%. V skupine 12+ ju sledovalo 747-tisíc divákov.

Pre porovnanie Televízne noviny sledovalo v pondelok 665-tisíc divákov. Televízne noviny Markízy majú zvyčajne najvyššiu dennú sledovanosť. Horná Dolná mala vyššie čísla ako hlavná spravodajská relácia Markízy aj pred týždňom, keď Markíza odvysielala špeciálne vianočné vydanie.


Po Hornej Dolnej vysielala Markíza Kredenc, v oboch cieľových skupinách išlo o doposiaľ najsledovanejšiu časť v rámci štandardných vydaní, píše Markíza. Kredenc sledovalo 516-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto) bola v pondelok v cieľovej skupine 12-54 výrazným trhovým lídrom celodenne (share 36,8 %) aj v prime-time 19:00 – 23:00 (share 40,5%).

Minulý týždeň sa však darilo televízii JOJ, ktorá má nový seriál ZOO aj Naši. .
V nedeľu Noviny JOJ porazili Televízne noviny Markízy, keď ich sledovalo 715 tisíc divákov (12+). Minulý týždeň bola JOJ niekoľkokrát lídrom v prime-time, novinku komediálny seriál Naši vo štvrtok videlo 450 tisíc divákov.