Kotlebovi sa nepáči označenie fašista v RTVS

Kotlebovi sa nepáči označenie fašista v RTVS Zdroj: hrebenar.eu

Banskobystrický župan a obdivovateľ vojnového Slovenského štátu Marián Kotleba podal trestné oznámenie v súvislosti s reláciou O 5 minút 12.


V januári predseda parlamentu Peter Pellegrini šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi v diskusnej relácii RTVS povedal toto: „Vy už keď teda hovoríte, čo všetko máte na kandidátke, my sme si nedali na kandidátnu listinu človeka, ktorý je pravá ruka Mariána Kotlebu, fašistu." Kotleba, ktorý používa pozdrav Na stráž, prezentuje sa extrémistickými názormi s rasistickým podtónom a bol zadržaný za propagáciu skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd, si myslí, že nie je fašista.

Cíti sa byť označením, ktoré odznelo v RTVS, dotknutý.

„Dnes som podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania. Nebudem tolerovať, aby ma niekto vo verejnoprávnej televízii označoval za fašistu. K žiadnemu fašizmu sa nehlásime a nikdy sme sa k nemu ani nehlásili. Keďže trestné oznámenie je podané na neznámeho páchateľa, dúfam, že polícia identifikuje nielen daného pána v televíznej relácii, ale aj ostatných, ktorí sa o nás takto vyjadrovali," napísal na Facebooku Kotleba a priložil kópiu trestného oznámenia.

RTVS prípad nekomentovala.

„Na Kotlebu nebudeme reagovať," povedal Martin Dorčak, hovorca predsedu parlamentu Petra Pellegriniho.