Na RTVS sa začína nová denná relácia Ahoj Slovensko

Na RTVS sa začína nová denná relácia Ahoj Slovensko Foto: RTVS

RTVS výrazne mení denné televízne vysielanie.

 


Na obrazovku Dvojky 22. mája prichádza nový regionálny magazín Ahoj Slovensko. Bude sa vysielať naživo z nového štúdia, s novou televíznou grafikou a s novými moderátormi.

 

Vysielať sa bude naživo počas pracovných dní od 17:45 do 18:30 zo štúdií RTVS v Košiciach a Banskej Bystrici. Hodinový blok regionálneho vysielania odštartuje už o 17:30 Správami RTVS z regiónov. Vysielania zo stredného a východného Slovenska sa budú pravidelne striedať každý deň.

Ahoj Slovensko bude moderovať Martin Juríček a Štefan Štec.
„Našou ambíciou je divákom priniesť to naj zo slovenských regiónov, informovať ich o aktuálnom regionálnom dianí a tiež im predstaviť zaujímavých ľudí, ktorí sú spätí s dianím v našich regiónoch. Verím, že sa nám vďaka Ahoj Slovensko podarí posilňovať záujem o bohatstvo a krásu slovenských regiónov," povedala kreatívna producentka projektu Ingrid Blichová.

Magazín prinesie pravidelné rubriky ako napr. Dnešná téma s hosťom v štúdiu, s ktorým diváci budú mať možnosť priamo komunikovať, Aktuálne z regiónov, Tu a Teraz a rubriky ako Ahoj talent, Ahoj lokalita či Z regionálnych archívov.