Viacerí diváci prišli o televíziu 213, zisťovali sme, čo je za tým

Viacerí diváci prišli o televíziu 213, zisťovali sme, čo je za tým Foto: TV 213

 Viacero divákov nás dnes upozornilo, že športová televízia 213 zmizla z ponuky.

Ako upozornil rozhlas.cz športový kanál 213 ukončil distribúciu na ďalšom satelite určenom pre českých a slovenských divákov. "Po družicu Astra 3B bolo jeho vysielanie vypnuté aj na Thor 6. Na tomto satelite bola stanica 213 šírená z kapacity spoločnosti  Telekom," píše rozhlas.cz.
Od 4. januára nie je stanica napríklad v ponuke Magio TV.
Nedávno sme písali o tom, že televízia má finančné problémy a veľká časť zamestnancov dala výpovede, podľa informácií Omédiách.com sa situácia nezmenila, televízia má stále finančné problémy. Na jeseň začala Rada pre vysielanie a retransmisiu voči televízii správne konanie, pretože televízia nesplnila zákonnú povinnosť a neoznámila zmenu majiteľa. V októbri sa novým spolumajiteľom stal doterajší riaditeľ Jaroslav Jánošík.

Podľa zákona Rada odníme vysielateľovi licenciu na vysielanie, ak sa bez jej súhlasu uskutoční prevod podielu na základnom imaní alebo hlasovacích právach vysielateľa skôr ako uplynú dva roky od udelenia licencie. Televízia začala vysielať v septembri 2016.

To, že televízia prestala vysielať na satelite podľa riaditeľa a spolumajiteľa televízie Jaroslava Jánošíka neznamená jej koniec. „Nový majiteľ čaká na pridelenie licencie, nakoľko licencia na 213 je v štádiu odobratia, a bez licencie sa vysielať nemôže. Akonáhle získa licenciu, tak sa cela televízia naštartuje nanovo. Zatiaľ sa vysiela na všetkých platformách ako doteraz, až na satelity," povedal pre Omédiách.com Jánošík.

Rada pre vysielanie a retransmisiu zatiaľ nerozhodla o odobratí licencie. Kým nerozhodne, televízia môže vysielať. Ak rada v správnom konaní odoberie televízii licenciu, ten istý subjekt o novú licenciu nemôže požiadať skôr ako po jednom roku od rozhodnutia Rady o odňatí aktuálnej licencie.

Vlastníkom licencie je spoločnosť Elements Channel, jej spoločníkmi boli do leta Vladimír Častka a Viola Mariner. V lete sa novým majiteľom spoločnosti stala VV Invest Admin, ktorá sa v novembri premenovala na spoločnosť 213 Media. Jej spoločníkmi sú Jaroslav Jánošík a Petr Lamač.