V lete začne vysielať spravodajská televízia z24

V lete začne vysielať spravodajská televízia z24

V lete začne vysielať nová česká spravodajská televízia z24. Bude dostupná v rámci pozemného vysielania, satelitu, káblových sietí i internetu, je pravdepodobné, že takto bude dostupná aj v SR.

 

 


O licenciu na vysielanie chce z24 požiada v najbližších týždňoch. Na rozjazd má sto miliónov korún od investičných fondov. Hlavné príjmy chce mať z predaja reklamy, obrat k zisku očakáva do troch rokov.

Kanál by mal odštartovať do troch mesiacov. Proti spravodajstvu Českej televízie na ČT24 chce nová stanica podľa vlastníka 15 percentného podielu Vladimíra Železného ponúknuť väčšiu razantnosť spravodajstva a menej zaťažujúcich doplňujúcich informácií. 85-percentným vlastníkom je Pál Milkovics.

Okrem televízie má vzniknúť bezplatný tlačený týždenník.

Vysielanie televízie bude rozdelené do piatich segmentov. Celkovo počíta so zamestnaním 15 až 20 novinárov a spolu bude mať okolo 50 zamestnancov.

Odporúčame aj: František Borovský zakladá novú televíziu

Obsah budú spoluvytvárať aj diváci. "Televízne stanice akoby ignorovali, čo sa udialo v posledných 20 rokoch. Dnes na sociálnych sieťach na seba všetci hovoria všetko, tak prečo by to nepovedali nám a my to sprostredkujeme divákom," povedal Železný. Niekdajší spolumajiteľ a riaditeľ televízie Nova a neskorší senátor a europoslanec Železný, ktorého Senát aj Európsky parlament vydali na stíhanie za poškodzovanie veriteľa a daňové úniky, sa pokúsil o mediálnej comeback už v roku 2013. Stal sa vtedy generálnym riaditeľom televízie Barrandov, po piatich mesiacoch bol z funkcie náhle odvolaný.

z24 bude prevádzkovať spoločnosť S&P Broadcasting, ktorá vysiela kanály Mňam TV a Mňau TV zamerané na varenie a domácich miláčikov. Spustiť chce aj ďalšie kanály zamerané na zdravie alebo domácich majstrov.

Špecializovaný spravodajský kanál vysiela v Česku od roku 2005 Česku televízia pod názvom ČT24. Vlani v septembri spustila projekt so spravodajskými videami internetová firma Seznam.cz. V rokoch 2008 až 2011 v ČR vysielala spravodajská televízia Z1. Stanica patrila spoločnosti Prvá spravodajská, ktorú vlastnila finančná skupina J&T.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.