Boris Kollár šíri falošnú fotku s nenávistným statusom proti Dúhovému pochodu

Boris Kollár šíri falošnú fotku s nenávistným statusom proti Dúhovému pochodu Foto: Sme rodina

V sobotu bude v Bratislave pochod Dúhový Pride 2017. Mnoho osobností z umeleckého a verejného života pochod, ktorý má zviditeľniť LGBTI ľudí, podporujú.

 

 

Na druhej strane na sociálnych sieťach sa šíria nenávistné komentáre. Do kritiky sa pustil podobne ako minulý rok v lete aj predseda strany Sme rodina Boris Kollár.

Na svojom verejnom profile na facebooku zdieľa fotku, ktorú zverejnil Anton Pižurný s popisom: "Praha, Dúhový pochod. Bez komentára."

Fotka pritom nie je z Dúhového pochodu v Prahe ani z tohto roku. „V skutočnosti však bola táto fotka uverejnená na francúzskych weboch už v roku 2015," upozornil Demagog.sk.

Kollár k fotke pridal vlastný nenávistný komentár: "Dúhovú pochod! Tolerancia k tomuto? Nikdy! Oni patria do ústavu a nie na ulicu! Vždy to boli úchyláci a nemali tú diagnózu nikdy vylúčiť. Teraz sa máme na nich pozerať ako na zdravé jedince kvôli tolerancii? Nikdy nebudem k tomuto tolerantný."

Kollárov profil na facebooku má viac ako 100 tisíc sledovateľov a tak sa nepravdivý status s fotkou rýchlo šíri a pribúdajú k nemu stovky nenávistných komentárov voči LGBTI komunite. Pritom zisťiť zákadné informácie o fotke trvá na googli len pár sekúnd.

Poslanec bežné zdieľa články z pochybných webov ako hlavnespravy.sk, ac24.cz, aeronet.cz, ale aj hoaxy. Napríklad šíril nepravdivú správu o tom, ako v Holandsku moslim brutálnym spôsobom napadol ženu. V skutočnosti sa prípad stal v roku 2006 a muž nebol moslim.

Aktualizácia 12:52: Po výjdení tohto článku Kollár status upravil. Do statusu dopísal, že "fotka nie je z Dúhového pochodu z Prahy". Fotku však nechal naďalej zverejnenú a tá sa ďalej šíri s označením Pižurného: "Praha, Dúhový pochod."

Aktualizácia 18.8. 2017 o 21:30: Status s fotkou zmizol z profilu Antona Pižurného a teda nie je ani na profile Borisa Kollára