Úrad vlády dnes zrušil akreditáciu redaktorovi Hlavných správ, ten ničil majetok ÚV (VIDEO)

Úrad vlády dnes zrušil akreditáciu redaktorovi Hlavných správ, ten ničil majetok ÚV (VIDEO) Reprofoto FB/TV Denník N

Včera sme upozornili na to, že úrad vlády by mal zrušiť akreditáciu redaktorom webu Hlavné správy, pretože web nehľadá pravdu, ale funguje len preto, aby šíril proruské manipulácie, hoaxy a dezinformácie.

Podrobnosti: Je nebezpečné, keď sa nám proruské Hlavné správy prihovárajú z úradu vlády

Dnes úrad vlády oznámil, že zrušil redaktorovi Hlavných správ zrušil akreditáciu, nie za šírenie dezinformácii, ale za to, že redaktor ničil majetok úradu vlády. Ešte pred začiatkom ohlásenej tlačovej besedy počas živého vysielania prišiel k rečníckemu stolu ministrov a kým sa oni rozprávali, zničil nápis na stole.

„Dnes došlo na Úrade vlády SR k hrubému porušeniu pravidiel akreditácie zo strany redaktora portálu Hlavných správ. Redaktor vystupoval aj za iné médium, ktoré nemá akreditáciu udelenú. Zároveň neoprávnene zasiahol do majetku Úradu vlády SR, na čo bol na mieste dôrazne upozornený,“ oznámil dnes úrad vlády a redaktorovi zrušil akreditáciu. Dotyčným redaktorom Hlavných správ je podľa informácií Omediach.com pravdepodobne Igor Jurečka, ktorý roznáša po štátnych úradoch okrem mikrofónu Hlavných správ aj mokrofón konšpiračného webu Zema a Vek a ktorého videá sú napríklad aj na proruskej Infovojne. Tam sa zviditeľnil napríklad konšpiračným videom s názvom Vražda Kuciaka, zámienka na zvrhnutie Ficovej vlády.

"Každý novinár musí rešpektovať zásady profesionality a slušného správania. Tlačový a informačný odbor úradu vlády preto pozastavuje danému redaktorovi uvedeného portálu jeho akreditáciu na Úrade vlády SR,“ dodalo tlačové oddelenie.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.