Hlavné správy vystúpili zo spolku so Slobodným vysielačom a Zem a Vek

Hlavné správy vystúpili zo spolku so Slobodným vysielačom a Zem a Vek

Ešte dopoludnia vo štvrtok pobehoval redaktor konšpiračných Hlavných správ (HS) po úrade vlády s mikrofónom HS a ďalšieho konšpiračného webu Zem a Vek a podvečer už Hlavné správy oznámili, že v spolku s webom Tibora Rostása a ďalšími podobnými webmi nechcú byť.

V roku 2016 Zem a Vek, Slobodný vysielač, Hlavné správy, Medzičas a DAV DVA vytvorili spoločné združenie a pomenovali ho "Asociácia nezávislých médií".

Najväčšie slovenské konšpiračné médiá si vytvorili spoločnú platformu, podporovali sa, zdieľali si spoločné hejty, hoaxy a prekrútené správy. Pomáhali promovať manipulácie v prospech Mariána Kočnera, fašistov či Štefana Harabina.
Vo štvrtok dostal redaktor Hlavných správ na úrade vlády stopku. Úrad vlády sa konečne rozhodol mu odobrať akreditáciu. Ako dôvod uviedol, to, že ničil majetok ÚV - v živom vysielaní poškodil menovku premiéra - a za to, že vyrábal video aj pre Zem a Vek, ktorý akreditáciu nemal.

Podrobnosti: Úrad vlády dnes zrušil akreditáciu redaktorovi Hlavných správ, ten ničil majetok ÚV (VIDEO)

O akreditáciu prišiel redaktor HS deň po tom, ako sme na blogu upozornili, že konšpiračné Hlavné správy nemajú čo robiť na úrade vlády, v parlamente, či u prezidentky a tlačové oddelenia by im mali akreditácie odobrať.

VIac: Je nebezpečné, keď sa nám proruské Hlavné správy prihovárajú z úradu vlády

V štvrtok večer Hlavné správy oznámili, z asociácie slovenských konšpiračných médií vystúpili. Na obsahu Hlavných správ sa však nič nemení. Naďalej šíria proruské dezinformačné správy agentúry Sputnik či manipulatívne upravene a prekrútené správy.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.