Ženy zdieľajú videá ako sa zabávajú, aby vyjadrili podporu fínskej premiérke (VIDEO)

Ženy zdieľajú videá ako sa zabávajú, aby vyjadrili podporu fínskej premiérke (VIDEO) Facebook Fiona Patten MP

Stovky fínskych žien zverejnili na sociálnych sieťach videá, ktoré ich zachytávajú pri tanečnej zábave. Vyjadrujú tým podporu 36-ročnej premiérke Sanne Marin, ktorá čelí kritike po tom, ako sa dostalo na verejnosť video ako sa zabáva na súkromnom večierku. Informoval o tom denník The Guardian.

Časť politikov z radov opozície i koalície tvrdí, že videonahrávka vyvoláva pochybnosti o spôsobilosti Marin vykonávať funkciu predsedníčky vlády. Iní kritici tvrdia, že večierky sú nezodpovedné v čase, keď sa stupňuje napätie s Ruskom v dôsledku snahy premiérky doviesť Fínsko do NATO. Marin odmietla tvrdenie, že na večierku brala drogy, a uviedla, že sa podrobila testu na drogy.

Video s premiérkou tancujúcou na súkromejé ​​party, ktorej sa zúčastnili aj niektoré ďalšie osobnosti verejného života, vyvoláva ale aj vlnu podpory. Pod hashtagom #solidaritywithsanna sa na twitteri objavili už stovky videí fínskych žien, ktoré sú podobne ako premiérka zachytené pri tanci a zábave. Ženy tak dávajú najavo solidaritu s predsedníčkou vlády.

Najmladšia premiérka sveta sa netají tým, že sa rada zabáva. Bola opakovane vyfotená na hudobných festivaloch. Vlani sa ospravedlňovala za to, že bola na diskotéke, hoci sa predtým stretla s pozitívne testovanou kolegyňou. Nemecký bulvárny denník Bild ju minulý týždeň označil za "najviac cool političku na svete".