Teroristom z IS pribúdajú na webe hlavy z gumových kačičiek

Teroristom z IS pribúdajú na webe hlavy z gumových kačičiek Zdroj: imgur.com

Do online vojny proti teroristom z organizácie Islamský štát (IS) sa zapojili aj rôzni srandisti. Upravujú ich fotografie tak, že im tváre nahrádzajú hlavami žltých gumových kačičiek.V rovnakom duchu zosmiešňujú aj ich vlajku či zvolanie "Alláhu akbar" (Boh je veľký).

Kampaň vzišla od jedného z užívateľov diskusného portálu 4chan, ktorý prišiel s výzvou: "Čo keby sme oslabili Islamský štát tým, že nahradíme tváre (ich bojovníkov) na propagandistických snímkach hlavami gumených kačičiek?" Píše o tom britský denník Sunday Express.

Vzápätí sa začali na sociálnych sieťach objavovať photoshopom upravené kruté fotografie zobrazujúce islamistov pri vraždách rukojemníkov či vyhrážkach svetu. Ušetrený neostal ani vodca IS abú Bakr Bagdádí.

Odporúčame aj: Anonymous Islamskému štátu: Vyhlasujeme vám vojnu

Na niektorých snímkach držia bojovníci Islamského štátu s kačacími tvárami v rukách rôzne hygienické potreby – napríklad záchodové kefy.

Zdroj: imgur.com

Objavila sa aj upravená čierna vlajka Islamského štátu s arabským písmom, na ktorej je vidieť biela kačica a nápis "Kvák". Bojový pokrik "Alláhu akbar" znie novo "Alláhu kvakbar".

Upravené obrázky sú zdieľané v albume na stránkach Imgur, kde si ich pozrelo už viac ako 300.000 ľudí. Šíria sa aj na facebooku, twitteri a ďalších sociálnych sieťach.