Ikea chystá na Slovensku spustenie e-shopu

Ikea chystá na Slovensku spustenie e-shopu Foto: Ikea

Chcete tovar z obchodu Ikea, ale nechce sa vám za ním cestovať? Tovar pricestuje za vami.

 


Internetový nákup je medzi spotrebiteľmi stále obľúbenejší, no Ikea doposiaľ na Slovensku zotrvávala hlavne pri klasickom kamennom predaji. V niektorých krajinách však už má aj e-shopy.

 

Známy nábytkový reťazec zo Švédska chystá vo viacerých štátoch spustenie e-shopu, medzi nimi aj na Slovensku. Pre Omédiách.com to potvrdila PR manažérka slovenskej pobočky Ikea Jana Hrubcová. „E-shop pripravujeme aj na Slovensku. Zatiaľ vám ale neviem povedať termín spustenia," povedala Hrubcová.

E-shop sa chystá otvoriť Ikea aj v susednej Českej republike, v súčasnosti hľadá výdajné miesta, tak aby e-shop spustila v roku 2016, informuje ihned.cz.
Ikea prevádzkuje v Čechách štyri obchodné domy. Podľa informácií ihned.cz do dvoch rokov pokryje Česko menšími pobočkami pre výdaj tovaru. Funkciu výdajní by čoskoro mohli plniť aj menšie obchody v centre miest, v ktorých by Ikea ponúkla len časť sortimentu či doplnky. "V súčasnej dobe riešime ich podobu a bavíme sa o budúcej úlohe obchodných domov," povedal pre ihned.cz šéf Ikey v Česku Marek Feltl.

Odporúčame aj: Obhajcom rodiny sa nepáči katalóg Ikea s lesbičkami

Tie väčšie by mohli vyrásť v krajských mestách Plzni, Hradci Králové či Českých Budějoviciach a budú "drive-in." Menšie výdajne by sa podľa neho mohli objaviť napríklad aj na benzínových pumpách alebo v iných obchodoch.

Ikea rozširuje aj iné prevádzky. Ako pilotný projekt otvorila svoju vôbec prvú predajňu v centre mesta v nemeckom Hamburgu.