Hornbach otvára všetky svoje predajne aj služby

Hornbach otvára všetky svoje predajne aj služby Foto: Hornbach

Po tom, ako hlavný hygienik a premiér ohlásili, že od 6. mája sa môžu otvoriť ďalšie prevádzky, po IKEA ohlásil otváranie aj Hornbach.

Spoločnosť Hornbach oddnes 6. mája otvára všetky svoje prevádzky na Slovensku. Verejnosť bude mať za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení prístup aj k všetkým službám Hornbachu.

Predajne budú otvorené od pondelka do piatku od 7 do 21:00 hod., v sobotu od 8 do 21:00 hod. V nedeľu a cez sviatky budú predajne zatvorené. Prevádzka v Prešove má otvorené vždy len do 20.00 hod.

Odporúčame aj: IKEA otvára svoj obchodný dom v Bratislave

Foto: Hornbach

Pri regulácii počtu zákazníkov v predajni ide Hornbach nad rámec zákonom stanovených 25 štvorcových metrov na zákazníka, píše spoločnosť v tlačovej správe. Maximálny počet zákazníkov je v dvoch bratislavských predajniach stanovený na 720 a na prevádzke v Košiciach a  v Prešove na 620 zákazníkov. „Z hľadiska počtu povolených zákazníkov na celkovú plochu marketu, sme ponechali veľkorysú rezervu 5 štvorcových metrov. Počítame teda s 30 m2 na zákazníka. Týmto krokom nad rámec našich povinností chceme zabezpečiť maximálne bezpečné prostredie pre zákazníkov i zamestnancov,“ povedal David Kolář, marketingový riaditeľ Hornbach pre ČR a SR.

Odporúčame aj: Matovič oznámil uvoľnenie opatrení: Otvárajú sa ďalšie obchody, kaderníctva, bohoslužby, terasy a ďalšie (VIDEO)

Hornbach stiahol z predajní malé ručné nákupné košíky a pravidelne dezinfikuje vozíky z celej predajne. K dispozícii je dezinfekcia pre zákazníkov a všetci zamestnanci používajú rukavice a rúška.

Pre zákazníkov naďalej platí povinnosť mať zakryté ústa a nos, používať dezinfekciu a dodržiavať aspoň dvojmetrové rozostupy od ostatných.

Zákazníci môžu naďalej nakupovať aj cez e-shop.

Najnovšie