RTVS už má náhradu za Stano-Maťašovskú

RTVS už má náhradu za Stano-Maťašovskú Foto: Omediach.com

Spravodajský a publicistický tím rozhlasovej časti RTVS má nového šéfa.

Podľa informácií Omediach.com novým vedúcim Odboru rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky sa od 1. decembra stane Peter Nittnaus, dlhoročný redaktor televízie TA3, ktorý bude zastávať funkciu po Petre Stano Maťašovskej. Vedenie RTVS informáciu potvrdilo.

Petra Stano Maťašovská po kauze kontroverzných inštrukcií pre krátke správy, na ktorú upozornil web Omediach.com, z funkcie šéfky rozhlasového spravodajstva a publicistiky v polovici októbra odišla. Podala rezignáciu a šéf RTVS Jaroslav Rezník jej rezignáciu prijal. Za inštrukcie dostala napomenutie.

Rozhlasové spravodajstvo dočasne riadil dlhoročný redaktor a moderátor Rádiožurnálu Slovenského rozhlasu Oto Görner.

Peter Nittnaus pracoval doposiaľ v televíznom spravodajstve. Posledné roky bol zahraničnopolitickým redaktorom v TA3. Nittnaus, ktorý je synom niekdajšej rozhlasovej a televíznej moderátorky Andrey Bugošovej, bol redaktorom zahraničného spravodajstva v STV v rokoch 2003-14, poverený vedením zahraničnej redakcie bol v rokoch 2009-2013. Do televíznej časti RTVS sa z TA3 vrátil v auguste tohto roka, na starosti mal zahraničnú redakciu v televízii.


Odporúčame aj: Stano Maťašovská nie je jediná autorka kontroverzných zásad v RTVS, pomáhal jej pravdepodobne aj ďalší šéf

Maťašovská po rezignácii ostala naďalej zamestnankyňou RTVS. Mala pred voľbami na starosti volebné vysielanie. Čomu sa venuje v rozhlase teraz, nie je známe. Hovorkyňa RTVS povedala len všeobecne, že je "projektová manažérka." Na otázku, ako sa Stano Maťašovskej po rezignácii zmenila pracovná náplň a čo konkrétne robí v RTVS po voľbách, hovorkyňa zatiaľ neodpovedala.

V RTVS sa objavila petícia za návrat Stano-Maťašovskej do funkcie šéfky spravodajstva. Medzi zamestnancami však nemala zásadnejší ohlas.