Vedenie tajilo, že Stano Maťašovská ostáva v RTVS

Vedenie tajilo, že Stano Maťašovská ostáva v RTVS Foto: UNB

Kontroverzné zásady, v ktorých Petra Stano Maťašovská odporúčala obmedziť opozíciu, necitovať súkromné médiá či nevysielať informácie o chystaných protestoch v Krátkych správach, stáli šéfku rozhlasového spravodajstva a publicistiky funkciu ale nie miesto.


Po kontroverzných zásadách, o ktorých sme informovali na Omediach.com, RTVS oznámila, že Stano Maťašovská na funkciu rezignovala. "Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník jej rezignáciu prijal,“ povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. „Rozhodla som sa ponúknuť generálnemu riaditeľovi svoju rezignáciu v záujme ochrany RTVS pred bezprecedentným nátlakom niektorých politikov v uplynulých dňoch. Aj keď sa absolútne nezakladal na pravde, ale spôsoboval inštitúcií značné škody na reputácii a vrhal na prácu jej zamestnancov zlé svetlo,“ povedala pre TASR Stano Maťašovská.
Na otázku, "či Stano Matasovska ostava pracovať v RTVS? Ak áno, na akej pozícii?," ktorú sme poslali do RTVS hneď po rezignácií Stano Maťašovskej, doteraz ani po opakovanej žiadosti hovorkyňa RTVS neodpovedala.

Odporúčame aj: RTVS už má náhradu za Petru Stano Maťašovskú

Stano Maťašovská v RTVS ostala, čo naznačila aj v rozhovore pre Hospodárske noviny. „Som stále zamestnankyňou RTVS. Asi si vyberiem pár dní voľna.“

Hovorkyňa RTVS Erika Rusnakova na otázky ohľadom Maťašovskej pozície 8 dní neodpovedala. Pre SME včera oznámila, že "Petra Stano Maťašovská zostáva zamestnankyňou RTVS, o jej ďalšom pôsobení budeme včas informovať."
V RTVS sa má meniť organizačná štruktúra. Je možné, že vedenie jej vytvorí novú pozíciu, keďže žiadna riadiaca v súčasnosti nie je.
Stano Maťašovská hoci bola šéfka spravodajstva, sa pravidelne posledné obdobie prihovárala poslucháčom ako moderátorka Rádiožurnálu, hoci nemusela. V Rádiožurnále pracuje dostatok redaktorov, ktorí robia zároveň aj moderátorov. Je možné, že bude prípadne moderovať.