Stano Maťašovská nie je jediná autorka kontroverzných zásad v RTVS, pomáhal jej pravdepodobne aj ďalší šéf

Stano Maťašovská nie je jediná autorka kontroverzných zásad v RTVS, pomáhal jej pravdepodobne aj ďalší šéf Foto: Omediach.com

Potom, ako vo štvrtok náš web Omediach.com informoval o kontroverzných inštrukciách pre pracovníkov krátkych správ v rozhlase, v RTVS je napätá atmosféra.

 

Materiál podľa informácií omediach.com rozposlala redaktorom šéfka spravodajstva a publicistiky rozhlasu Petra Stano Maťašovská, ktorá je podpísaná aj vo vlastnostiach dokumentu, ktorý má Omediach.com k dispozícii.

Podrobnosti: Nové pravidlá šéfky spravodajstva rozhlasu: zakazuje citovať niektoré médiá, obmedzuje informácie o opozícii a protestoch

Vedenie RTVS na otázky, kto je autorom kontroverzného dokumentu neodpovedalo. "Pertraktovaná formulácia predmetného textu nie je v súlade s internými postupmi a hodnotami RTVS, za čo bolo udelené napomenutie," píše v stanovisku hovorkyňa RTVS. Vedenie nekonkretizovalo kto presne dostal napomenutie.

Podľa informácií Omediach.com na príprave dokumentu spolupracoval minimálne aj Juraj Rybanský, bývalý zamestnanec tlačového oddelenia ministerstiev pod kontrolou Smeru, ktorý sa po príchode Jaroslava Rezníka stal šéfom spravodajstva a publicistiky RTVS, no po pár mesiacoch z RTVS so slovami „zdravie mám len jedno“ odišiel. V septembri sa vrátil a stal sa riaditeľom Informačných okruhov Slovenského rozhlasu – Rádia Slovensko, Regín a zahraničného vysielania.
Foto: RTVS

 

Informáciu o tom, že Rybanský má tiež podiel na príprave dokumentu, pre Omediach.com potvrdili viaceré zdroje blízke RTVS.

V stredu sme požiadali RTVS o odpoveď na otázky, kto je autorom dokumentu, doteraz RTVS meno autora neprezradila.

Včera (vo štvrtok) sme sa pýtali opäť, či je autorom aj Rybanský alebo ešte niekto ďalší okrem Stano Maťašovskej. Ani na tieto otázky RTVS doteraz neodpovedala. Na naše otázky zatiaľ nereagovala ani Petra Stano Maťašovská ani Juraj Rybanský.