Europa 2 sa spojila s Fun radiom pri predaji reklamy

Europa 2 sa spojila s Fun radiom pri predaji reklamy

V tlačovej správe sa Fun rádio pohralo s obchodnou "jednotkou." 

 

 

„FUN MEDIA GROUP od 1. marca 2014 okrem Fun rádia exkluzívne zastupuje v predaji reklamného času už aj rádio Europa 2 a www.europa2.sk," oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

„Veľmi ma teší, že vytvorením možnosti skombinovať reklamnú kampaň na rádiu Europa 2 a Fun rádiu, sme vytvorili novú obchodnú jednotku na rozhlasovom trhu," hovorí obchodná riaditeľka FUN MEDIA GROUP Miriam Kittler.

„Táto kombinácia rádií prevyšuje doterajšiu jednotku na trhu - rádio Expres v podiele na trhu o viac ako 21 % (CS 14 – 54), pritom klient zaplatí za kombinačnú kampaň na Europa 2 + Fun rádiu takmer identické peniaze ako v rádiu Expres. Pre klienta to znamená, že efektívnejšie vynaloží peniaze na kampaň, pretože oslovenie tisíc poslucháčov je pre neho lacnejšie v kombinácii Fun rádio + Europa 2 ako v rádiu Expres," vysvetľuje Kittler.

Jednotka na trhu, rádio Expres na to reaguje. „Expres je dlhodobo najpočúvanejším rádiom a obchodná spolupráca založená na zľavovej politike medzi Fun rádiom a Europou 2 nijak nemení situáciu na trhu. Trhová jednotka môže byť iba jedna, čo dlhodobo dokazujú aj výsledky prieskumov počúvanosti," povedala pre Omédiách.com obchodná riaditeľka rádia Expres Lenka Čamborová. Kombinácia týchto dvoch staníc, je podľa nej efektívnym nástrojom pre mladšie cieľové skupiny, pre ktoré sa doteraz používalo iba Fun rádio. „Ak však zoberieme do úvahy celú populáciu, samotný Expres je stále počúvanejší ako kombinácia týchto dvoch staníc, čo dokazuje aj posledný prieskum MML-TGI."

Obchodné balíky medzi jednotlivými médiami sa bežne tvoria v Čechách. Podľa marketingového analytika Pavla Mačingu je to bežná obchodná politika. Pozastavuje sa skôr nad tvrdením z tlačovej správy, že vznikla „nová obchodná jednotka".

„Ako môže "obchodná jednotka" prevýšiť jednotku? Ak sa na Slovensku bude rozhlas obchodovať ako v ČR, teda po obchodných skupinách/jednotkách, tak môžem porovnávať obchodne skupiny/jednotky." Bez ohľadu na podiel obchodnej skupiny Mačinga pripomína, že stále je jednotkou na trhu rádio Expres, tak ako jednotkou v ČR je rádio Impuls.