Rádio Viva sa vracia. Na iných frekvenciách

Rádio Viva sa vracia. Na iných frekvenciách

Tím ľudí z bývalého rádia Viva na facebooku potvrdil, že sa rádio vracia do éteru. V obmedzenej podobe.

 


„Od 17. februára od 6.00 hodiny budete opäť počuť vaše obľúbené hlasy, najlepšiu hudbu všetkých čias a všetko ostatné, čo ste mohli v minulom roku počuť na frekvenciách Rádia VIVA.
To všetko bude na frekvenciách 101,1 a 94,9 vysielať VIVA Metropol. Žiaľ, zatiaľ len v Bratislave a okolí, ale robíme všetko preto, aby sme mohli potešiť svojich poslucháčov na celom Slovensku!"

"Je to naša spoločná aktivita vrátane redaktorov po dohode s Intersonicom," povedal pre Omédiách.com Dušan Budzák.

Okrem oznámenia sa šíri aj vizuál avizujúci nový štart. Rádio začalo na Facebooku používať nové logo Viva Metropol.

Frekvencie 101,1 a 94,9 vlastní lokálne Superádio, ktoré vysiela v Bratislave a blízkom okolí. Vysiela prúd hudby. Vlastní ho spoločnosť Intersonic. Licencia je platná do roku 2016.
Rádio Viva skončilo vysielanie minulého roku po tom, ako Rada pre vysielanie a retransmisiu neudelila pôvodnému tímu novú licenciu.

Frekvencie po rádiu získala nová spoločnosť Corporate legal a jej nový projekt Info rádia. Vysielanie Rádia Viva sa skončilo 21. decembra. Frekvencie nový majiteľ nevyužíva kvôli otvorenému sporu, ktorý rieši Najvyšší súd.

Posledné vysielanie na frekvenciách 21. decembra 2013 Foto: Viva

„Rádio Viva môže vysielať dovtedy, dokiaľ v tejto veci nerozhodne NS. Termín zatiaľ nie je známy," informovala v decembri Kancelária predsedu NS SR.

K ideám rádia Viva sa hlási aj Rádio Best FM, do ktorého prešli dvaja redaktori Petra Podkonická a Ďuro Turis.

Viac: Best FM s moderátormi Rádia Viva

Zmenu programovej skladby, názvu musí podľa zákona oznámiť vysielateľ Rade pre vysielanie a retransmisiu. Zatiaľ sa rada takouto zmenou v Superádiu nezaoberala.

Licenčná rada zatiaľ o ničom nevie

Požiadali sme o stanovisko Radu pre vysielanie a retransmisiu: "Frekvencie 101,1 MHz Bratislava a 94,9 MHz Bratislava sú pridelené vysielateľovi INTERSONIC spol. (programová služba SUPERADIO)," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa rady Lucia Jelčová. V zmysle zákona je vysielateľ povinný oznámiť rade všetky zmeny týkajúce sa údajov uvedených v žiadosti o licenciu a v dokladoch priložených k tejto žiadosti do 15 dní od vzniku týchto zmien. Takýmito zmenami sú aj zmena názvu programovej služby a zmena programovej skladby. Na základe oznámenia Rada buď rozhodne o zmene udelenej licencie, alebo zmenu zamietne a určí lehotu na nápravu. "Spoločnosť INTERSONIC rade zatiaľ nedoručila žiadnu žiadosť týkajúcu sa spomenutých zmien," povedala Jelčová. 

"Čo sa týka rozhodnutia Rady o udelení frekvencií, na ktorých do decembra 2013 vysielalo Rádio VIVA, spoločnosti CORPORATE LEGAL, Najvyšší súd SR vo veci zatiaľ nerozhodol. Prípadná žiadosť o zmenu licencie spoločnosti INTERSONIC toto rozhodnutie Rady neovplyvňuje,"  povedala Jelčová.