Tajomná kampaň s čiapkou Sherlocka Holmesa je odhalená

Tajomná kampaň s čiapkou Sherlocka Holmesa je odhalená

Bilbordy s lupou a šiltovkou s nápisom "Pátrame po vašom veku" boli posledné týždne rozmiestnené po celom Slovensku. Tízingová časť kampane má pokračovanie.

 

 

Na bilbordoch pribudol nápis "Pri kúpe cigariet si preverte, či máte 18 rokov" a zároveň číslo 18 prečiarknuté cigaretou s odkazom na webovú stránku navekuzalezi.sk.  "Na veku záleží" je každoročný vzdelávací projekt, ktorý sa zameriava na zamedzenie dostupnosti predaja tabakových výrobkov neplnoletým. Popdporujú ho predajcovia tabakových výrobkov, obchodníci ale aj štátna správa.

"Edukatívna kampaň na veku záleží sa niekoľko rokov snaží predajcom tabakových výrobkov vysvetliť čo majú robiť, keď napríklad si príde kúpiť cigarety mladý človek, ktorý zjavne nemá 18 rokov," vysvetľuje moderátor vo viedeu kampane.

Na stránke sú rady, na čo majú a na čo nemajú predajcovia právo pri predaji cigariet. Napríklad si nesmú robiť kópiu občianskeho. Na podstránke sú informácie o výške pokuty, ale aj o tom, kedy žiadať preukázať doklady totožnosti.

Gestorom Projektu je Zväz obchodu a cestovného ruchu, finančným partnerom Philips Morris Slovakia, ďalšími partnermi projektu sú viaceré obchodné reťazce, Slovenská obchodná inšpekcia a projekt podporilo aj Ministerstvo hospodárstva.

Kampaň tvoria bilbordy, webbannery, letáky aj webová stránka, na ktorej je tzv. kvíz zodpovedného občana a kvíz zodpovedného predajcu. Po skončení kampane budú dlhodobo v partnerských obchodoch tzv. rozdeľovače nákupov s posolstvom kampane.