Spielberg natočí remake muzikálu West Side Story

  

Slávny muzikál West Side Story sa dočká novej filmovej podoby, réžie sa chopí Steven Spielberg. Oscarový filmár, ktorý o natočení svojej verzie príbehu dvoch znepriatelených gangov z 50. rokov uvažoval už dlhšiu dobu, tento týždeň začal hľadať predstaviteľa hlavných rolí.

Spielberg v predminulom rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter uviedol, že "celé desaťročia" sníval o natočení West Side Story a o získaní autorských práv rokoval dlhých 15 rokov. Teraz sa jeho projekt rozhodla produkovať spoločnosť 20th Century Fox a padlo rozhodnutie začať casting.

Filmová spoločnosť zverejnila oznámenie, podľa ktorého Spielberg hľadá pre dve hlavné mužské a ženské roly mladých ľudí vo veku 15-25 rokov, z ktorých tri by mali mať hispánsky zjav.

Príbeh zasadený do New Yorku a inšpirovaný Shakespearovou tragédiou Romeo a Júlia s hudbou Leonarda Bernsteina mal divadelné premiéru v roku 1957. Do filmovej podoby ho upravili režiséri Jerome Robbins a Robert Wise o štyri roky neskôr; dielo získalo desať Oscarov.

Filmovým muzikálom sa v posledných rokoch v Spojených štátoch opäť darí, o čom svedčí vysoká návštevnosť vlaňajších filmov Kráska a zviera, Najväčší showman či La La Land, ktorý ovládol minulý oscarový ceremoniál.