Johnny Depp na súde poprel, že svoju bývalú ženu napadol

Hollywoodsky herec Johnny Depp dnes na súde v Londýne poprel, že by v minulosti počas pobytu na svojom súkromnom ostrove na Bahamách zaútočil na teraz už bývalú manželku Amber Heardovou. Depp vtedy na ostrove podstupoval liečenie, aby sa zbavil závislosti na liekoch. Súd prerokúva Deppovu žalobu na britský bulvárny denník The Sun kvôli článku, ktorý ho označil za manželského násilníka. Článok vychádzal práve z obvinenia, ktoré v súvislosti s Deppom vzniesla jeho bývalá žena, herečka Amber Heardová.

Dnešný deň bol už tretí deň súdneho pojednávania. Depp, ktorý zasadol na lavicu svedkov, Deepa sa súd pýtal na incident z augusta 2014, ktorý sa mal stať na jeho ostrove na Bahamách. Teraz 34-ročná Heardová ho obvinila, že ju tam udrel a strčil do nej.

Depp podľa agentúry Reuters na súde vypovedal, že sa vtedy nachádzal v jednom "z najhorších okamihov svojho života", kedy v dôsledku odvykacej kúry trpel bolesťami, nekontrolovateľnými kŕčmi a nariekal na podlahe ako malé dieťa. Heardovú obvinil z toho, že mu zabavila lieky, ktoré mu mali uľaviť. Označil to pritom za "jednu z najkrutejších vecí, ktorú kedy urobila".

Právnička denníka The Sun Sasha Wassová však v reakcii uviedla, že Heardová len dodržiavala inštrukcie, ktoré dostala od lekárskeho tímu. Poukázala tiež na to, že herečka kontaktovala zdravotnú sestru, ktorá sa zdržiavala na ostrove, a povedala jej aj to, že na ňu herec kričí a strčil do nej.

"Nestrčil som do slečny Heardovej, ani som na ňu žiadnym spôsobom nezaútočil," obhajoval sa na súde herec známy z filmov Piráti z Karibiku. "Nebol som v stave, aby som toho bol schopný," dodal.

Pri procese už na súde odzneli výpovede o tom, ako Depp vo veľkom pil a užíval drogy. Súd si tiež vypočul podrobnosti jeho výbušného vzťahu s Heardovou, s ktorou sa spoznali pri nakrúcaní komédie Rumový denník v roku 2011. Vzali sa v roku 2015. O 15 mesiacov neskôr požiadala herečka o rozvod a v roku 2016 prvýkrát spomenula domáce násilie. Podľa tvrdenia, ktorá na súde zaznelo, ju ale 57 ročný herec začal fyzicky napádať už o tri roky skôr.

V stredu Depp vypovedal o svojom údajnom ďalšom útoku na Heardovú, tentoraz v lietadle, kedy sa mal domnievať, že má aféru s hercom Jamesom Francom. Americký herec ale uviedol, že agresorkou bola naopak jeho exmanželka, ktorá naňho hodila fľašu a poranila mu prst. On ju vraj nikdy neudrel.