Právnička: Depp útočil na ženu kvôli svojej závislosti aj žiarlivosti

Právnička britského denníka The Sun Sasha Wassová označila amerického herca Johnnyho Deppa za "beznádejného závisláka", ktorého násilné správanie voči bývalej manželke Amber Heardovej bolo poháňané sexizmom a takisto toxickou kombináciou alkoholu, drog, žiarlivosti a hnevu. Wassová to uviedla vo svojej záverečnej reči pri londýnskom súde, napísala agentúra AP.

Súd prerokúva Deppovu žalobu na britský bulvárny denník The Sun kvôli článku, ktorý ho označil za manželského násilníka. Článok vychádzal z obvinenia, ktoré v súvislosti s hollywoodskym hercom vzniesla práve jeho bývalá žena, herečka Amber Heardová. Depp všetky obvinenia popiera.
Rozhodnutie v prípadu sa očakáva až za niekoľko týždňov.

"Niet pochýb o tom, že pán Depp pravidelne a systematicky napádal svoju manželku," uviedla v záverečnej reči Wassová. "Takže charakterizovať ho ako manželského násilníka bolo úplne presné," dodala. Hollywoodskeho herca nazvala "beznádejným závislákom, ktorý opakovane strácal sebakontrolu a schopnosť kontrolovať svoj hnev". Tiež dôkazy predstavené na súde podľa nej takisto jasne ukázali, že k násilnostiam dochádzalo najmä pod vplyvom alkoholu a drog.

Depp a Heardová sa spoznali pri nakrúcaní komédie Rumový denník v roku 2011. Vzali sa v roku 2015. O 15 mesiacov neskôr požiadala herečka o rozvod a v roku 2016 prvýkrát spomenula domáce násilie. Podľa tvrdenia, ktorá na súde zazneli, ju herec začal fyzicky napádať už o tri roky skôr.