Seriál Akty X je späť, prvá epizóda nenadchla

Seriál Akty X je späť, prvá epizóda nenadchla

 Na obrazovky televízie Fox sa v nedeľu vrátil po mnohoročnej prestávke sci-fi seriál Akty X. Podľa recenzentov je prvá zo šiestich nových dielov ďaleko za úspešnými snímky z minulých rokov, avšak ďalšie diely vraj budú lepšie.

 

 

Diel My Struggle, ktorý je prvý z novej šestice, podľa serveru VF Hollywood ponúkol neprehľadnou zápletku aj pochybné špeciálne efekty. Nepresvedčiví zostali aj David Duchovny a jeho partnerka Gillian Andersonová v roliach agentov Muldera a Scullyovej a obsadenie Joela McHalea je očividnou chybou. The Struggle je dielom Crisa Cartera, ktorý bol tiež režisérom.

Odporúčame aj: Nové Akty X pôjdu na Pluske, pár dní po premiére v USA

Už ďalší diel Founder's Mutation je vraj ale prísľubom návratu k pôvodnej kvalite. Na scenári sa podieľal scenárista James Wong, čo je podľa kritikov dôvodom k obnove dôvery. Founder's Mutation sa síce nemôže porovnávať s minulými dielmi napísanými Wongom, avšak v porovnaní s My Struggle to bude návrat k lepšiemu.

Fanúšikov, ktorí vydržia až do tretej epizódy, potom čaká skutočná lahôdka v podobe dielu Mulder & Scully Meet the Were-Monster. Scenárista a režisér Darin Morgan, ktorý stál za niekoľko úspešnými epizódami, umožní divákom znovu prežiť radosť z paranormálnych javov. Andersonová aj Duchovny sú znovu v pohode. Aj keď sa Duchovny v minulosti netajil tým, že nie všetky Morganove scenáre sa mu pozdávajú. V treťom diele sa znovu vtipkuje.

Čo ponúknu posledné tri diely, zatiaľ nevedia ani kritici. Isté je len to, že za štvrtým dielom bude Morganov starší brat Glen, ale v piatom a šiestom diely sa vracia Chris Carter. Posledný diel nesie názov my Struggle II a spolu s návratom Joela McHalea vzbudzuje obavy z neblahého dojmu, aký vyvolala úvodná epizóda.

Seriál Akty X s viac než 200 dielmi sa vysielal v rokoch 1993 až 2002 a dostal 16 cien Emmy a päť Zlatých glóbusov.