Komentátor vtipkoval na adresu zjazdárky a jej manžela, potom sa ospravedlňoval

 

Bývalý americký lyžiar Bode Miller si ako expert televíznej stanice NBC v Pchjongčchang zavaril, keď v s vtipom vyhlásil, že za pokles formy rakúskej zjazdarky Anny Veithovej môže jej manžel. Po vlne kritiky, ktorá sa na jeho hlavu zniesla na internete, sa za vtip ospravedlnil.

Veithová, ktorá ešte pod dievčenským menom Fenningerová získala tri tituly majsterky sveta a olympijské zlato v super-G v Soči, dnes skončila v obrovskom slalome dvanásta. Víťazke Svetového pohára z rokov 2014 a 2015 sa nedarí nadviazať na niekdajšie výborné výkony po vážnom zranení kolena, kvôli ktorému prišla o celú sezónu 2015/16.

Miller počas svojho komentára pripomenul jej zdravotné problémy, navyše dodal: "Rád by som poukázal na to, že sa tiež vydala. A je známe, že skĺbiť pretekanie vo Svetovom pohári s rodinou alebo manželstvom je veľmi náročné. Nechcem to hádzať na partnerov, ale možno je to jej manželom. "

Po mnohých kritických hlasoch, že sa zbláznil, sa slávny zjazdár ospravedlnil. "Aby bolo jasno, nemyslel som to vážne, že by za horšie výsledky Anny Veithovej mohol jej muž. Zmena priorít je náročná vec, pre muža alebo ženu. Moja žena ma s láskou podporovala, keď som ešte pretekal, a viem, ako obrovský prínos to môže byť, "uviedol Miller.