Oslavujúci Chorváti zavalili fotografa, ten získal unikátne fotky

Oslavujúci Chorváti zavalili fotografa, ten získal unikátne fotky Reprofoto RTVS

Víťazná trefa Maria Mandžukića v predĺžení semifinále majstrovstiev sveta proti Anglicku priniesla slávu nielen chorvátskemu futbalu, ale aj fotografovi agentúry AFP Yurimu Cortezovcovi.

 

Mexického reportéra oslavujúci Chorváti za bránkovou čiarou doslova zavalili a on vďaka tomu urobil unikátne fotky.

Mandžukić sa po strelení gólu na 2:1 v 109. minúte stredajšieho zápasu rozbehol oslavovať za bránkovú čiaru, kde majú za reklamnými bannermi tradične svoje miesto fotoreportéri. Na útočníka Juventusu následne naskákali jeho nadšenie spoluhráči a fotograf Cortez sa odrazu ocitol pod nimi.

"Práve som si vymenil objektív na foťáku, keď na mňa nabehli. Popadali cezo mňa. Bol to bláznivý moment, boli radosťou úplne bez seba. Až potom si všimli, že ležím pod nimi," rozprával Cortez, ktorý sa po incidente stal nečakaným objektom záujme svojich novinárskych kolegov.

Na neobvyklú situáciu zareagoval mexický fotograf ako profesionál a pokračoval vo fotení. Vďaka tomu získal z bezprostrednej blízkosti cenné zábery oslavujúcich hráčov aj tých, ktorí mu pomáhali späť na nohy. "Pýtali sa ma, či som v poriadku. Jeden z nich mi podal objektív a Domagoj Vida ma pobozkal," popisoval Cortez.

Vďaka neočakávanej sláve si mohol fotograf dokonca predĺžiť pobyt v Rusku, odkiaľ dnes skoro ráno odlietal domov do Mexika. "Hovoril som mu, že by mal letieť až neskôr, pretože tá udalosť vyvolala veľký ohlas a telefón neustále zvonil. Ale už sa chystal nastúpiť na palubu lietadla," uviedol šéfkoordinátor agentúry AFP na šampionáte Vincent Amalvy, ktorý chcel Corteza poslať na najbližší tréning Chorvátov. "Ale myslím, že v Mexiku ho po prílete čaká ďalšie kolo rozhovorov pre televízie a iné médiá," dodal s úsmevom.