Trend oznámil meno nového šéfredaktora

Trend oznámil meno nového šéfredaktora Foto: Maňo Štrauch

Doterajší šéfredaktor Trendu Oliver Brunovský začiatkom novembra potvrdil rezignáciu na post šéfredaktora. Vydavateľstvo dnes oznámilo meno jeho nástupcu.

 

"Áno odchádzam, pravdepodobne ku koncu roka," povedal začiatkom novembra pre Omediach.com Brunovský. Od 1. decembra bude novým šéfredaktorom Branislav Benčat, ktorý je momentálne zástupca šéfredaktora a vedie portál Trend.sk. Patrí k nemu aj web Mediálne.sk, ktorý o novom šéfredaktorovi informuje.

Benčat prišiel do Trendu v roku 2012. predtým bol redaktorom denníka Pravda.

Týždenník patrí pod vydavateľstvo News and Media Holding. Brunovský bol šéfredaktorom Trendu od roku 2013 a šéfredaktorom bol aj v začiatkoch Trendu v rokoch 1991-1993. Kým Trend nekúpilo vydavateľstvo Penty, bol aj jedným z majiteľov vydavateľstva Trend Holding. V rámci titulov vydavateľstva Penty bol posledným šéfredaktorom, ktorého si nové vydavateľstvo samo nedosadilo.

Z Trendu odišli v poslednom období viacerí kľúčoví ľudia.  V lete z Trendu odišla zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, a jeden z hlavných redaktorov Filip Obradovič. Výpoveď dala v tomto období aj jedna z hlavných redaktoriek Xénia Makarová.