Vonku je ďalšia nahrávka urobená skrytou kamerou, kde má Kočner nahratého Počiatka (VIDEO)

Vonku je ďalšia nahrávka urobená skrytou kamerou, kde má Kočner nahratého Počiatka (VIDEO) Reprofoto youtube Denník N

Na nahrávke sa generálny prokurátor Dobroslav Trnka a bývalý minister financii Smeru Ján Počiatek smejú na korupcii najvyšších vládnych predstaviteľov.

Po nahrávke Trnku s Kočnerom Denník N zverejnil ďalšiu nahrávku urobenú skrytou kamerou, na ktorej postava s bruchom a hlasom Mariána Kočnera najprv ukazuje v priestoroch generálnej prokuratúry ako sa nahrávka zapína a vypína. A potom vidieť už rozhovor medzi bývalým ministrom financii Počiatkom, ktorý na videu prosí Trnku o krytie v kauze Lemikon, v ktorej Slovensko prišlo o zhruba 13 miliónov eur, a pri ktorej sa generálny prokurátor správal ako poskok Smeru.

„Ja poviem, že jediná možnosť bola prijatie novely, aby bolo jasné, že nebolo nič možné urobiť, len to zaplatiť,“ hovorí Trnka a pýta sa Počiatka, či má nejakých svojich novinárov, s ktorými by to mohol riešiť. Počiatek odpovedá, že nemá. Trnka odvetí, že „mám troch-štyroch redaktorov, s ktorými môžem debatovať“.

Rozhovor vyznieva ako rozhovor dvoch vekslákov, plný vulgarizmov, pre ktorých je korupcia na najvyšších miestach zábava.

Odporúčame aj: Objavilo sa video, ako Kočner s Trnkom inštalujú na prokuratúre skrytú kameru (VIDEO)

Podľa Denníka N nahrávka ukazuje, že Slovensko nemalo sedem rokov generálneho prokurátora, ale otroka Mariana Kočnera a poskoka politikov. Trnka namiesto toho, aby vyšetroval vážne prepojenia organizovaného zločinu na politikov, korupciu kryl podľa toho, ako to chcel jeho kamarát Kočner alebo ako si to objednali jednotliví politici.

Približne trištvrtehodinový rozhovor medzi vtedajším generálnym prokurátorom a ministrom, ktorý je pravdepodobne z januára roku 20009, sa našiel v Kočnerovom "videotéke" pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka.

 Na nahárvke sa rozprávajú aj o tom, aký "fantastický" kšeft s emisiami vymyslel šéf koaličnej SNS Ján Slota a obišiel pri tom premiéra Roberta Fica (Smer). „Ešte aj Fica oholil do pi..i, lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný král,“ hovorí Počiatek a Trnka sa smeje.

Nahrávku Trnku s Počiatkom už vyšetruje NAKA. „V uvedenej veci je vedené trestné konanie, pričom v súčasnej dobe bude vykonávané znalecké dokazovanie z fonoskopie a mechaniky. Až po zabezpečení výsledkov všetkých znaleckých skúmaní a vykonaní ďalších procesných úkonov bude vydané meritórne rozhodnutie,“ vyhlásilo policajné prezídium.

Trnka ani Počiatek na video nereagovali.