Objavilo sa video, ako Kočner s Trnkom inštalujú na prokuratúre skrytú kameru (VIDEO)

Objavilo sa video, ako Kočner s Trnkom inštalujú na prokuratúre skrytú kameru (VIDEO) Reprofoto youtube/Investigace.cz

Marian Kočner, ktorý je obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka, v minulosti inštaloval skrytú kameru v kancelárii prokurátora Dobroslava Trnku. Trnka mu pritom podľa videa asistoval.

Záznam nahrávky zverejnila česká stránka Investigace.cz, ktorá píše, že ho získala prostredníctvom anonymného zdroja OCCRP.

Video je zrejme ešte z roku 2000, keď Trnka bol prvým námestníkom generálneho prokurátora.

Video ukazuje, že medzi Dobroslavom Trnkom a Kočnerom existovala spolupráca už dávnejšie. Na nahrávke vidieť, ako Kočner s Trnkom kameru skúšajú.

"Už to teraz vlastne nahráva, sa mi zdá," ozve sa neznámy hlas na začiatku nahrávky, na ktorej je dátum 1.1. 2000. Potom ukazuje viedeo záber o 23 hodín neskôr, na ktorom už počuť a vidieť Trnku a Kočnera. "Sadni si sem," inštruuje Kočnerov hlas, kam si ma Trnka sadnúť, aby bol v zábere kamery. Kým Trnka hľadá správne miesto, Kočner nastavuje kameru tak, aby bol v zábere Trnka aj miesto pre návštevníka.

Len pred pár dňami Denník N zverejnil nahrávku z roku 2014, ktorú vyšetrovatelia našli u Kočnera, na ktorej je zachytený rozhovor, ako Kočner vulgárne nadáva Trnkovi a vyčíta mu, že sa pokúsil vydierať Jaroslava Haščáka s nahrávkou Gorily, ktorú si uňho Kočner nechal.

Podrobnosti: Denník N získal 70-minútovú nahrávku medzi Kočnerom a Trnkom: Zabijú ťa, ale od..rie si to aj tvoj syn!

Trnka bol námestníkom generálneho prokurátora v rokoch 1999 až 2004, keď sa stal generálnym prokurátorom. „Dátum snímania spomínané nahrávky nie je presne známy. Na zázname je zobrazené 1. januára 2000, je však možné, že ide o defaultné nastavenie času na prístroji,“ píše web Investigace, ktorý upozorňuje na to, že Trnka sa v čase, keď zastával pozíciu námestníka generálneho prokurátora, nezdráhal Kočner umožniť aj na pomery postkomunistických štátov strednej Európy doslova nevídanú vec - nainštalovaní videokamery vo svojej kancelárii. Nahrávku dnes zverejnilo aj Investigatívny centrum Jána Kuciaka (ICJK)