Nahrávku Kočnera o vydieraní, vyhrážkach a miliónoch za Gorilu už skúma polícia (VIDEO)

Nahrávku Kočnera o vydieraní, vyhrážkach a miliónoch za Gorilu už skúma polícia (VIDEO) Reprofoto Cez čiaru

Polícia sa chystá vypočuť bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Denník N dnes zverejnil 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam, ktorý si urobil Kočner, je z leta 2014, ukazuje aká je naša krajina korupčný štát.

Na nahrávke je počuť rozčúleného Kočnera, ktorý kričí a nadáva Trnkovi za to, že poza jeho chrbát sa pokúsil vydierať Jaroslava Haščáka Gorilou – nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol šéf Penty presvedčený, že už neexistuje.

Na nahrávke počuť o tom, že Kočner predal nahrávku Gorily Jaroslavovi Haščákovi za milión eur, alebo že Kočner s Haščákom uplácali poslancov, aby vo voľbe generálneho prokrátora hlasovali za Trnku.

Polícia zaistila nahrávku medzi Kočnerom a Trnkom už takmer predr rokom. Dnes oznámila, že dôležitého svedka (Trnku) vypočuje. „V trestnej veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku sú naďalej vykonávané procesné úkony. Vyšetrovateľ NAKA nemohol do teraz vypočuť dôležitého svedka, pretože nebol zbavený mlčanlivosti,“ napísala polícia na facebooku.

„Minulý týždeň však už prijal súhlas z GP SR na zbavenie mlčanlivosti, v blízkej dobe bude zainteresovaná osoba vypočutá. Nahrávka bola odoslaná na expertízne skúmanie. Bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť,“ dodala polícia.

„Generálny prokurátor má byť najvyšší ochranca zákonnosti. Zverejnená nahrávka ukazuje, ako bola táto kontrola zákonnosti podriadená ľudom podozrivým zo spáchania zločinov," reagovala na nahrávku prezidentka Zuzana Čaputová. V podobnom duchu reagovali aj predstavitelia opozície.



Časť prepisu zverejnenej nahrávky:

Kočner: "Ja sa pýtam, koľko ste za to chceli?"
Trnka: "Ja nič."
Kočner: "Jaj, ty nič!"
Trnka: "Oni chceli za to päť melónov."
Kočner: "A teraz mi povedz jednu vec. Ako je možné, že ty si súhlasil, alebo si mi nepovedal, že materiál, ktorý je d....e môj, ja som ho kúpil. Ja som ho zaplatil, a u teba bola len kópia."

Na nahrávku reagoval aj hovorca Penty:

„Pán Haščák sa dištancuje od všetkých domnelých aktivít, s ktorými má byť podľa tejto komunikácie spájaný, a odmieta ich,“ reagovala na nahrávku hovorca Penty Gabriel Tóth.

„Pána Haščáka nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral ani na neho nebol nikdy v tejto súvislosti vyvíjaný žiadny protiprávny nátlak. Rovnako sa pán Haščák a ani žiadna jemu blízka osoba či spolupracovník nikdy nepodieľali na ‚kupovaní‘ utajovaných skutočností – nahrávok z tzv. kauzy Gorila. Pán Haščák zásadne odmieta, že by sa niekedy podieľal aj na iných aktivitách, ktoré sú mu pripisované v uvedenom rozhovore medzi dvomi osobami,“ dodal hovorca Penty.