Kušnírová Zsuzsovej a Kočnerovi: Kto vám dal právo siahnuť na život našich detí? (VIDEO)

Kušnírová Zsuzsovej a Kočnerovi: Kto vám dal právo siahnuť na život našich detí? (VIDEO) Reprofoto TV FB/Aktuality.sk

Výsluchom pozostalých po Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej dnes začal druhý deň súdneho pojednávania v kauze dvojnásobnej vraždy, ktoré je najsledovanejším procesom Slovenska.

"Kto vám dal právo siahnuť na život našich detí?“ začala Zlatica Kušnítová priamou otázkou k obžalovaným Alene Zsuzsovej a Mariánovi Kočnerovi. Súd ju upozornil, aby hovorila smerom k súdu, tak sa otočila dopredu a pokračovala: „Tiež majú deti, dcéry – že kto im dal právo pre ich špinavé peniaze a praktiky nám toto urobiť,“ dodala matka Martiny Kušnírovej, počas svojej emotívnej výpovede sa rozplakala.

Za krátko sa dostala do slovnej potýčky so Zsuzsovou, keď jej obvinená povedala: „Hovorí vám niečo pojem prezumpcia neviny?“ Na čo Kušnírová zareagovala slovami: "Ak by sa to (vražda) nestalo, obe by sme boli doma, vy u svojej dcéry, ja u svojej," povedala Kušnírová, ktorá žiada od obžalovaných odškodné milión eur za nemajetkovú ujmu. Odškodné v rovnakej výške požadujú aj Kuciak rodičia. Jozef Kuciak vyhlásil, že peniaze chcú preto, „lebo pre ľudí typu pána Kočnera je mamon všetkým… Celý svoj život zasvätil len hromadeniu peňazí a nezastavilo ho ani to, že dal zavraždiť dvoch mladých ľudí.“ Peniaze chcú dať na charitu.

Na súde Kušnírová povedala, že Kuciak jej a ďalším členom rodiny prehral nahrávku svojho rozhovoru s Kočnerom, ktorý reportérovi v roku 2017 vyhrážal, že nájde "špinu" na neho a na jeho rodinu a že získané materiály zverejní. Túto nahrávku potom vlani zverejnil portál Aktuality.sk, pre ktorý investigatívny novinár písal.

Odporúčame aj: Na proces vraždy sa akreditovalo 95 novinárov, médiá chystajú špeciálne správy

"Nebolo to dlho potom, čo sa Kočner synovi vyhrážal. Prvé, čo nás preto napadlo, bolo, že je za tým (vraždou) pán Kočner," vypovedal Kuciakov otec, ako reagoval na oznámenie polície, že jeho syn bol zavraždený.

Dnešného pojednávania sa na vlastnú žiadosť nezúčastnil obžalovaný Miroslav Marček, ktorý v pondelok na súde priznal vinu a vyhlásil, že zastrelil Kuciaka aj Kušnírovú a ešte v roku 2016 podnikateľa Molnára.