Do Trendu prichádza šéfredaktor Webnovín a ďalší noví ľudia, exodus pokračuje

Do Trendu prichádza šéfredaktor Webnovín a ďalší noví ľudia, exodus pokračuje Ilustr. foto Trend

Ekonomický týždenník Trend prechádza veľkou personálnou obmenou.

Vedenie redakcie v čase pandémie oznámilo ôsmim redaktorom, že ich nepotrebuje. Viacerí ľudia sa z redakcie rozhodli odísť sami.

Redakčný tím Trendu posilnia podľa informácií Omediach.com nové mená.

Podrobnosti: Penta čistí redakciu Trendu, zbavila sa ľudí, ktorí sa ozvali proti zásahom zhora

Do Trendu sa po takmer desiatich rokoch vracia Ľubor Kyselý, ktorý je v súčasnosti šéfredaktorom Webnovín. Kyselý pracoval v Trende osem rokov ako vedúci redaktor pre financie a trhy, dva roky pôsobil ako výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie správcovských spoločností, bol aj šéfredaktorom spravodajského portálu Aktuálne.sk, pracoval ako e-business manažér pre spoločnosť Perex aj pre web Akcie.sk. Ako hovorca a mediálny poradca pôsobil vo volebnom tíme Juraja Drobu. V Trende bude hlavným editorom.

Do Trendu prichádza aj Adam Sipos, zástupca šéfredaktora Startitupu. V minulosti pôsobil ako editor v Aktualitách. Vyštudoval politológiu na UK v Bratislave a business komunikáciu v Kodani.

Na pozície redaktorov prichádzajú Jakub Sudek z agentúry SITA a Martin Vančo z časopisu .týždeň.

Do Trendu mal prísť aj zástupca šéfredaktora z Hospodárskych novín Ľuboslav Kačalka, no ten si to rozmyslel a ostáva v HN.

Minulý mesiac vedenie Trendu 8 redaktorom vrátane zástupkyne šéfredaktora oznámilo, že končia. Medzi prepustenými boli mnohí tí, ktorí sa postavili proti zverejneniu kontroverzného inzerátu Čínskej ambasády. Z Trendu sa zakrátko rozhodli odísť ďalší: zástupca šéfredaktora, fotograf aj viacerí redaktori. Z Trendu najnovšie podľa informácií Omediach.com odchádzajú redaktori Adrián Berecz a Tomáš Bakoš, ďalší odchod zvažujú.

Minulý rok z Trendu odišlo približne 17 ľudí.

Týždenník Trend patrí vydavateľstvu Penty News and Media Holding. Šéfredaktorom je od minulého roka Tomáš Škřivánek z ČR, jeho zástupcom je Ronald Ižip.

O vyjadrenie k personálnym zmenám sme požiadali šéfa vydavateľstva Michala Teplicu, zatiaľ sa nevyjadril.