Šéfredaktor Denníka N: Z Ficovho textu vyplýva, že o stretnutiach Moniky Tódovej zbiera informácie a chcel by ju diskreditovať

Šéfredaktor Denníka N: Z Ficovho textu vyplýva, že o stretnutiach Moniky Tódovej zbiera informácie a chcel by ju diskreditovať Foto Denník N

K informácií o sledovaní novinárky Moniky Tódovej a snahe o jej diskreditáciu sa na facebooku vyjadril šéfredaktor Dennníka N Matúš Kostolný.

"Nevieme, kto Monika Tódová sleduje a prečo to robí. Ale deje sa to a z minulosti vieme, ako to dopadlo, keď za vlády Roberta Fica sledovali novinárov," píše Kostolný.

"Práve od Fica mi dnes napísali, že by chcel zverejniť text v Denníku N, z ktorého vyplýva, že o Monikiných stretnutiach zbiera informácie a chcel by ju diskreditovať. Chápem, že je nervózny a má strach. Mnohí jeho ľudia sú vo väzbe alebo čelia stíhaniu, lebo štát pustili mafii. Ale reči o Sorosovi, amerických tajných službách a justično-mediálnej skupine zaraďujem ku dlažobným kockám," dodáva Kostolný.

Podrobnosti: Denník N: Moniku Tódovú opäť niekto sleduje, o podrobnostiach z jej súkromia píše Fico (VIDEO)

Fico napísal ohľadom novinárky tento text: „Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú,“ začína svoj komentár Fico (celý jeho text zverejnil Dennik N na konci článku o novinárke). Fico v texte, ktorý sa celý venuje útoku na novinárku, spomína aj to, že bola na dovolenke."Predstavovať novinárku M. Tódovú netreba. Váľa sa vo všetkej špine, nenávidí do špiku kosti všetkých, ktorí jej nesedia do jej sorosovského videnia sveta. Preto bez dôkazov obviňuje, má jediná pravdu a právo na výkon spravodlivosti. Každý, na koho ukáže prstom, má skončiť v base. Na dennej báze vytvára falošnú spoločenskú objednávku na zatvorenie každého nepohodlného a na splnenie svojho poslania potrebuje vhodných prokurátorov a sudcov," napísal Fico.

Sledovanie podľa denníka prebiehalo v posledných dňoch, keď bola Monika Tódová vo Vysokých Tatrách a aj doma.

Aktualizácia 21:00: Smer k informácií denníka N zverejnil stanovisko Roberta Fica: "Či je M. Tódová sledovaná, R. Fico netuší. Ak by prijal túto mediálnu optiku, tak by za každou svojou fotografiou uverejnenou v médiách musel vidieť tímy sledovateľov. Najpodstatnejšie a najzávažnejšie na odpovedi Denníka N je skutočnosť, že nepoprel ani jeden jediný z faktov o menovanej novinárke a sudkyni, ktoré R. Fico uvádza vo svojom príspevku. Je zarážajúce, že medzi novinárom, ktorý sa živí kriminalizáciou opozície a sudcom Špecializovaného trestného súdu, ktorý je aktívny v mnohých veciach, o ktorých novinár píše, je taký nadštandardný vzťah. Podobné blízke vzťahy medzi politikom a podnikateľom, ktorý sa dostane do problémov s právom, automaticky vedú médiá typu Denníka N k hrubému obviňovaniu politika zo spolupáchateľstva," píše v stanovisku Smer.