Denník N: Moniku Tódovú opäť niekto sleduje, o podrobnostiach z jej súkromia píše Fico (VIDEO)

Denník N: Moniku Tódovú opäť niekto sleduje, o podrobnostiach z jej súkromia píše Fico (VIDEO) Reprofoto Dennik N

Investigatívna novinárka Monika Tódová sa stala opäť obeťou sledovania a snahy o diskreditáciu, informuje dnes Denník N.

Práve dnes chcel predseda Smeru Robert Fico na stránkach Denníka N zverejniť komentár, v ktorom sa snaží diskreditovať novinárku.

Sledovanie podľa denníka prebiehalo v posledných dňoch, keď bola Monika Tódová vo Vysokých Tatrách a aj doma. „Na podozrivé autá upozornila aj políciu. Pred chatou, v ktorej bývala na začiatku januára s rodinou, najmenej dva dni stálo SUV s bardejovskou značkou, v ktorom sedel neznámy muž. V zaparkovanom aute strávil každý deň zhruba osem hodín a vyhotovoval si fotografie,“ píše Denník N.

V Tatrách pred rovnakou chatou reportérku Denníka N sledoval údajne aj ďalší neznámy muž z auta s bratislavskou značkou. Autá a jedného z vodičov si novinárka odfotografovala. Denník zverejnil aj fotografiu auta a muža, ktorý novinárku sledoval.

„Majiteľ chaty volal aj políciu, ten z Bardejova dostal poriadkovú pokutu za zákaz vychádzania, tomu z Bratislavy sa podarilo ujsť. Neviem, kto to bol, polícia mi ich mená nepovedala,“ povedala Monika Tódová. „Neviem, čo chceli zistiť. Že som novinárka a stretávam sa s ľuďmi?“
Sledovanie prebiehalo aj v Bratislave - išlo o to isté auto s bratislavskou značkou, ktoré ju sprevádzalo aj v Tatrách.
„Sledovanie Moniky Tódovej, či nahliadanie do jej zdravotnej dokumentácie, aby ju diskreditovali, v stredu nepriamo potvrdil predseda Smeru Robert Fico. Denníku N poslal komentár, v ktorom o tom píše,“ píše Denník N.

Fico napísal ohľadom novinárky tento text: „Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú,“ začína svoj komentár Fico (celý jeho text zverejnil Dennik N na konci článku o novinárke). Fico v texte, ktorý sa celý venuje útoku na novinárku, spomína aj to, že bola na dovolenke."Predstavovať novinárku M. Tódovú netreba. Váľa sa vo všetkej špine, nenávidí do špiku kosti všetkých, ktorí jej nesedia do jej sorosovského videnia sveta. Preto bez dôkazov obviňuje, má jediná pravdu a právo na výkon spravodlivosti. Každý, na koho ukáže prstom, má skončiť v base. Na dennej báze vytvára falošnú spoločenskú objednávku na zatvorenie každého nepohodlného a na splnenie svojho poslania potrebuje vhodných prokurátorov a sudcov," napísal Fico.

Odporúčame aj: Miroslava Kernová: Je neprijateľné, aby na Slovensku pokračovalo sledovanie a zastrašovanie novinárov

Reportérka Denníka N hovorí, že pri svojej práci sa bežne stretáva s policajtmi, prokurátormi, aj sudcami. „S viacerými sa poznám roky, robím s nimi rozhovory, zaujímam sa o ich prácu. Čo si Fico myslí, že keď sa s niekým stretnem, tak ho ovládam? Možno v jeho svete to tak fungovalo,“ reagovala novinárka na iformáciu o stretnutí so sudkyňou.

Odporúčame aj: Šéfredaktor Denníka N: Z Ficovho textu vyplýva, že o stretnutiach Moniky Tódovej zbiera informácie a chcel by ju diskreditovať

Monika Tódová a jej rodina sa so snahou o diskreditáciu, sledovaním aj vyhrážkami stretla aj v minulosti, keď sa ju spolu s ďalšími novinármi snažil kompromitovať Marian Kočner a jeho spolupracovníci.
V tom čase jej prišla aj čudná kontrola zo sociálky.

Podrobnosti: Monika Tódová: Sociálku k nám domov poslal Kočner, keď nás dal sledovať

Pred dvomi týždňami predseda Smeru zverejnil video, v ktorom slovne zaútočil na Moniku Tódovú, keď povedal, že Pykať musia aj hyeny typu Tódovej!

Aktualizácia 21:00: Smer k informácií denníka N zverejnil stanovisko Roberta Fica: "Či je M. Tódová sledovaná, R. Fico netuší. Ak by prijal túto mediálnu optiku, tak by za každou svojou fotografiou uverejnenou v médiách musel vidieť tímy sledovateľov. Najpodstatnejšie a najzávažnejšie na odpovedi Denníka N je skutočnosť, že nepoprel ani jeden jediný z faktov o menovanej novinárke a sudkyni, ktoré R. Fico uvádza vo svojom príspevku. Je zarážajúce, že medzi novinárom, ktorý sa živí kriminalizáciou opozície a sudcom Špecializovaného trestného súdu, ktorý je aktívny v mnohých veciach, o ktorých novinár píše, je taký nadštandardný vzťah. Podobné blízke vzťahy medzi politikom a podnikateľom, ktorý sa dostane do problémov s právom, automaticky vedú médiá typu Denníka N k hrubému obviňovaniu politika zo spolupáchateľstva," píše v stanovisku Smer.
*Autorka článku v minulosti pracovala spolu s Monikou Tódovou v denníku SME.