Polícia nahrala druhú Gorilu. S hlasmi Fica, Kaliňáka, Bödöra a ďalších

Polícia nahrala druhú Gorilu. S hlasmi Fica, Kaliňáka, Bödöra a ďalších Ilustr. reprofoto Správy RTVS

Polícia podľa informácií Denníka N nahrala druhú Gorilu. Ide o nahrávku, ktorú Úrad špeciálnej prokuratúry založil do spisu Očistec, kde bude zajtra sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodovať o predĺžení väzby Tibora Gašpara a spol. "Ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra," píše Denník N.

“Vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz, diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám,” potvrdil Úrad špeciálnej prokuratúry.

Aktuality priniesli aj fotky zo stretnutia, na ktorých vidieť Fica a ďalších:

Podľa informácií Aktuality.sk polícia monitorovala chatu niekoľko dní, zo stretnutí medzi Ficom, Bödörom a ďalším vznikli hodinové obrazovo-zvukové materiály a stovky prepisov rozhovorov. Išlo nielen o neformálne diskusie, ale bavili sa aj o aktuálnych kauzách, o prípravách tlačových besied, o trestných konaniach policajného exprezidenta Gašpara, oligarchu Norberta Bödöra, Dušana Kováčika a ďalších.

V prípade Očistec padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie.