Apel arcibiskupa Zvolenského k piatkovým verejným zhromaždeniam

09.03.2018 10:38 | Tlačové správy | TK KBS

Bratislavský arcibiskup metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Mons. Stanislav Zvolenský napísal apel k piatkovým verejným zhromaždeniam. Prinášame ho v plnom znení.

Občianska angažovanosť, ktorá sa šíri po smrti dvoch mladých ľudí, je dôležitým prejavom spolupatričnosti. Objasnenie vraždy a nastolenie spravodlivosti je teraz kľúčové. A potrebné sú aj otázky o budúcnosti našej krajiny. Zločin a násilie nesmú zvíťaziť: odstrániť ich však dokážu jedine spravodlivosť a pokoj. V súvislosti so zhromaždeniami plánovanými na piatok 9. marca chcem preto všetkých poprosiť o rozhodnutie pokoja.

Tma sa nedá vyhnať tmou, iba svetlom. Prosím tých, ktorí v piatok vyjdú do ulíc, aby si v srdciach uchovali posolstvo pochodu: postavme sa za slušné Slovensko! Zhromaždenia nech vyzdvihnú vieru, že posledné slovo na Slovensku nebude mať zbraň, ale spravodlivosť. Dovoľte mi k tomu vysloviť presvedčenie, že jedine láska je tou silou, ktorú nedokáže zlomiť nespravodlivosť, ba ani smrť.

Spolu s ostatnými biskupmi sa v týchto dňoch modlím za Slovensko, aby si všetci, aj napriek rozhorčeniu, uchovali slobodu od nenávisti alebo násilia. Len opravdivo slobodní a slušní dokážeme tvoriť slobodnú a slušnú budúcnosť tejto krajiny. Nezabudnime na tieto hodnoty, ktoré našu spoločnosť držia pohromade. Nech dobrotivý Pán požehná srdcia všetkých pokojom!

Mons. Stanislav Zvolenský
bratislavský arcibiskup metropolita
predseda Konferencie biskupov Slovenska

Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Podvodná stránka zneužíva Aktuality.sk, Slovenskú sporiteľňu a meno známeho podnikateľa

Na facebooku sa šíri ďalšia varianta podvodu s predajom kryptomeny.

Kaufland bude mať nového generálneho riaditeľa

Vo vedení slovenského Kauflandu sú zmeny.

Vo Francúzsku vyjde kniha o miliardárovi Křetínskom

Ve Francii 12. března vyjde kniha o českém miliardáři Danielu Křetínském, který v této zemi investuje do médií a energetiky a jehož vstup do tradičního francouzského deníku Le Monde a dalších médií vyvolal polemiku.

Sigmund Freud vysvetľuje Leonarda da Vinci a prečo sa jeho Mona Lisa tak záhadne usmieva

Zamysleli ste sa napríklad nad príslovečnou pomalosťou, s akou pracoval geniálny Leonardo da Vinci? Slávnu Poslednú večeru v milánskom kláštore Santa Maria delle Grazie maľoval po veľmi dôkladných prípravných štúdiách tri roky!

Prečo seriál Jenny vyvoláva emócie už pred štartom a o čom bude? (VIDEO)

Televízia JOJ prináša na obrazovku neobvyklý seriál.

Hviezda Slovenskej sporiteľne mieri do SuperStar (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa spúšťa novú kampaň. Jej súčasťou bude účasť jej najnovšieho maskota „hviezdy“ na SuperStar, kde bude Slovenská sporiteľňa po prvýkrát reklamným partnerom súťaže.

Slovak Telekom v roku 2019: viac ako 100 tisíc nových domácnosti s optikou, rast mobilnej dátovej spotreby, zrýchľovanie internetu i stúpajúce počty zákazníkov

V roku 2019 pokračoval Slovak Telekom vo výrazných investíciách do trhu, ktoré potvrdzujú misiu spoločnosti pripojiť čo najviac zákazníkov do internetu a ponúknuť im ešte lepšie služby i zákaznícku skúsenosť. Súčasná ambícia Telekomu je rozdátovať Slovensko a zákazníkov, k čomu pomohlo na pevných sieťach jesenné zrýchľovanie VDSL a optických sietí, na mobilnej sieti počas leta i na konci roka iniciatíva s poskytovaním extra balíkov dát. Zároveň k nej prispel aj plošný prechod z paušálov Happy na ÁNO, ktorý tiež doručil viac dát pre zákazníkov aj počas viazanosti. Špičkovú kvalitu sietí opäť potvrdil aj Best in Test certifikát od spoločnosti umlaut, už siedmy raz za päť rokov. Navyše siete Slovak Telekomu patria za minulý rok do TOP10 sietí na celom svete.

Šéfredaktorka Plus 7 dní dala výpoveď. Problémom bola citlivá otázka premiérovi a zásah zhora

Plus 7 dní po niekoľkých mesiacoch opäť nemá šéfredaktora.

Čína kvôli titulku zrušila akreditácie troch novinárov WSJ

Čína zrušila akreditácie troch novinárov amerického denníka The Wall Street Journal (WSJ) kvôli podľa nej rasistickému a urážlivému stĺpčeku, v ktorom bola Čína v súvislosti so súčasnou epidémiou nového typu koronavírusu označená za "skutočného chorého muža Ázie" . .