Pán poslanec Fico, vráťte sa do lavice!

29.11.2019 12:53 | Tlačové správy | TS SaS

Poslanci NR SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) žiadajú predsedu Smer-SD Robert Fica, aby zaujal svoje miesto v pléne parlamentu a prišiel diskutovať o štátnom rozpočte.

„Skutočne radi by sme videli plnú sálu, ale najmä by sme radi videli skrachovaného poslanca Roberta Fica. Ten vyradil 60 návrhov zákonov z programu schôdze, pretože chcel veľa priestoru na kvalitné prerokovanie rozpočtu. Sám tu však nie je a nediskutuje. Ukazuje sa, že jeho úmysel bol skutočne nečestný a v skutočnosti išlo len o snahu umlčať opozíciu,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Milan Laurečník.

Podľa liberálov je nedôstojné, že predseda Smeru nejde pri najdôležitejšom zákone roka príkladom pre svojich kolegov. „Pán poslanec Fico, vyzývam Vás, zaujmite svoje miesto a vráťte sa do lavice. Mali by ste tu sedieť prvý a ísť príkladom všetkým koaličným poslancom. Avšak ako vidíme, „veľmi“ Vám záleží na kvalitnej debate,“ povedal v rozprave poslanec NR SR za SaS a člen finančného výboru Marián Viskupič.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.