Neporaziteľný Thor ovládol nedeľný večer

10.06.2013 14:30 | Tlačové správy | Markíza

Televízia Dajto zabodovala s atraktívnou športovou ponukou – piatkovým futbalom Lichtenštajnsko - Slovensko a nedeľnou Formulou 1 z Kanady.

Premiéra akčného dobrodružného filmu Thor u divákov televízie Markíza v nedeľu 9. júna 2013 zabodovala. V strategickej cieľovej skupine 12-54 išlo o najsledovanejší program dňa s ratingom 12,0 % a trhovým podielom 33,0 % a zároveň tiež o druhý najsledovanejší nedeľný film od začiatku roka.
Komiksový kinohit zaujal najmä mladých mužov 12-24 (share 38,5 %) a divákov v Bratislavskom kraji 12-54 (share 41,0 %).
Divácky najúspešnejšou spravodajskou reláciou boli v nedeľu Televízne noviny. V cieľovej skupine 12-54 zaznamenali rating 9,7 % a trhový podiel 37,4 %. Obzvlášť oslovili mužov 35-44 (share 47,5 %) a vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 43,8 %).
Tretiu priečku medzi najsledovanejšími programami dňa obsadilo inovované Počasie (share 27,9 % v 12-54) s moderátorkou Mirkou Almásy. Modernejšiu a dynamickejšiu podobu relácie ocenili najmä ženy 35-44 (share 34,1 %) a diváci v Žilinskom kraji 12-54 (share 38,9 %).
Vo večernom vysielaní "telky pre chlapa" Dajto uspel priamy prenos pretekov F1 z kanadského Montrealu. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 2,4 % a trhový podiel 6,7 %. K verným divákom najprestížnejšieho motoristického šampionátu na svete patria mladí muži 12-24 (share 10,7 %), diváci v Bratislavskom kraji 12-54 (share 12,9 %) a v mestách nad 100-tisíc obyvateľov 12-54 (share 12,3 %).
V sobotu 8. júna 2013 zabodovala televízia Doma s večerným premiérovým romantickým filmom Rosamunde Pilcherová: Tajomstvo bielej holubice (share 7,2 % v 12-54; 10,2 % v 12+).
V piatok 7. júna 2013 sa pri obrazovkách televízie Dajto v hojnom počte zišli fanúšikovia slovenskej futbalovej reprezentácie. Zápas proti Lichtenštajnsku zaznamenal napriek nepriaznivému výsledku v cieľovej skupine 12-54 priemerný rating 3,6 % a trhový podiel 11,8 %. Pozrelo si ho v priemere 219-tisíc divákov starších ako 12 rokov.
Neúspešný rozhodujúci súboj Slovenska o postup na budúcoročné MS 2014 v Brazílii sledovali najmä mladí muži 15-24, ktorí Dajto zabezpečili priemerný trhový podiel 26,5 %.
Kvalifikačný zápas Lichtenštajnsko - Slovensko sa zároveň stal druhým najsledovanejším programom v histórii stanice, hneď po predchádzajúcom dueli slovenskej reprezentácie s tímom Litvy.
PR oddelenie TV Markíza

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.